Site icon Телеканал «ДніпроTV»

«Дніпро. Різдво. Разом»: фестиваль для творчих колективів у Дніпрі

Театралізована вистава, народні співи та українська культура. Усе це зібрав у собі проєкт «Дніпро. Різдво. Разом». Стартував він до Днів Святого Миколая та Збройних сил України. Понад 10 колективів вже долучились до змагання за звання кращого у місті. Конкурс складається з декількох етапів. Найкращі 45 колективів пройдуть до півфіналу під назвою «РІЗДВЯНЕ ДІЙСТВО», який триватиме з 19 по 21 грудня. Фінал відбудеться напередодні Різдва — 24 грудня.

Колектив «Чарівний Міст» готується до виконання пісні «Молитва за Україну». Одна із учасниць — Анастасія розповідає: готуватися до виступу було цікаво.

«Будь який гарний виступ повинен бути прорепетований багато – багато разів і звісно наші педагоги нас підтримували, вони давали нам мотивацію задавали настрій і ми дуже дуже щиро дякуємо їм і дуже дуже раді що виступаємо на такій великій сцені», – учасниця колективу «Чарівний Міст»  Анастасія.

У Дніпрі стартував фестиваль – конкурс «Дніпро. Різдво. Разом». В його межах творчі колективи — понад 150 людей — також взяли участь у театралізованій виставі присвяченому Дню Збройних Сил України та Святому Миколаю.

Назар – займається танцями понад 5 років. Зі своїми друзями з колективу «Щасливе дитинство» підготували танок «Український святковий».

«Коли я виходив на сцену мені ж треба робити трюк я не знаю що у мене якась ейфорія, я збираю всі свої емоції, думки, виходжу і роблю», – учасник колективу «Щасливе дитинство» Назар Гладкий.

На відкритті фестивалю провели майстер клас із розмалювання пряників. Вероніка розмалювала майже 10 штук. Долучилась, бо дізналась, що ці солодощі доправлять нашим захисникам. 

«Ось я намалювала ялинку новорічну, там написала Слава Україні, Смерть ворогам щоб підтримати їх дух, також намалювала котиків, тому що їх називають котиками. Наші котики ЗСУ», – учасниця майстер класу Вероніка.

Це лише перший етап змагання. Далі стартують два напрями конкурсів: «Зимовий ТІК-ТОК ФЕСТ» та «Авторська колядка ПЕРЕМОГИ». Обидва вони пройдуть онлайн. Долучитися можуть учні освітніх та мистецьких шкіл. Основна мета таких заходів, кажуть організатори – популяризація української культури.

«Щоб наші діти глибоко поринули в питання обрядових дій, колядок, щедрівок, всього того що було пов’язано в українського народу українським Різдвом та Новим Роком», – начальник управління культури департаменту гуманітарної політики ДМР Євген Хорошилов.

Найкращі 45 колективів пройдуть до півфіналу під назвою «РІЗДВЯНЕ ДІЙСТВО», який триватиме з 19 по 21 грудня.

«Запрошені потенційні учасники команд від усіх закладів загально середньої освіти і надважливо з малечку ще з садочків привчати, навчати дітей усім нашим українським традиціям», – заступниця начальника управління освіти департаменту гуманітарної політики ДМР Олена Яковенко.

Фінал цього масштабного дійства відбудеться напередодні Різдва — 24 грудня.

Читайте також: Переадресоване привітання: у Дніпрі Миколай прийшов до переселенців.