Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Стрілянина на заводі “Південмаш” у Дніпрі: що відомо на цю годину

Вночі 27 січня на території заводу Південмаш, що розташований по вул. Робочій, пролунали постріли. 20-річний військовослужбовець Нацгвардії Артемій Рябчук зайшов у збройову кімнату, взяв звідти автомат Калашникова та відкрив вогонь по своїх співслужбовцях та працівниках підприємства.

На місці загинуло 5 людей, ще 5 отримали поранення. З власних джерел нам стали відомі імена загиблих військових: Олександр Буганов, Артем Левківський, Олександр Драган, Леонид Черник. Їм було 35, 22, 25 років, наймолодшому вбитому – усього 20. Серед вбитих є жінка – Віра Лебідинець. Раніше повідомлялося, що по дорозі в лікарню померла ще одна постраждала, проте їй, на щастя, вдалося вижити.

Після скоєння злочину «стрілок» намагався втекти на попутках. Згодом його помітили перехожі та почали телефонувати в поліцію. Правоохоронці приїхали на один із цих викликів у Підгороднє та затримали Рябчука — він добровільно здав зброю та не чинив опору. Відомо, що до того він сам попросив жінку викликати на місце правоохоронців та повідомити його місцезнаходження.

Для розслідування злочину у МВС пообіцяли створити спеціальну комісію. Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський у своєму виступі висловився за необхідність перегляду устрою строкової служби в Україні.

Прокоментував ситуацію і президент Володимир Зеленський. Він заявив, що через це потрібно зробити кадрові висновки найближчим часом.

Читайте також: Резонансні вбивства товаришів по службі в Україні та світі

https://dnipro.tv/wp-content/uploads/2022/01/2022-01-27_rasstrel_natshvardyia_iumz_v3.mp4