Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Стратегія захисту для кожної цивілізованої держави – тиснути на росію, щоб відновити мир – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський у своєму зверненні розказав про зустріч із прем’єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном, яка 9 квітня відбулася в Києві.

Його візит у нашу державу демонструє максимально наочно – для свободи немає перешкод. Для лідерства немає перешкод. Борис був серед тих, хто не вагався жодної хвилини, чи підтримувати Україну. Лідерство Великої Британії у наданні нашій державі необхідної допомоги, передусім оборонної, а також і лідерство в санкційній політиці – назавжди в історії. … Сьогодні Борис приїхав у Київ ще й з новим пакетом фінансової та оборонної підтримки для України. Обговорили з ним також і нові санкційні кроки, які потрібні, щоб примусити росію до миру”, — зазначив він.

Президент також поділився результатами кампанії зі збору коштів на допомогу Україні.

Також сьогодні є й важлива новина від пані Урсули фон дер Ляєн, Президентки Єврокомісії, та Прем’єр-міністра Канади Джастіна Трюдо. В межах ініційованої ними глобальної кампанії Stand Up For Ukraine вдалося зібрати понад 10 мільярдів доларів США для допомоги нашим людям. Для українців, які були вимушені залишити свої домівки через війну росії проти України”, — повідомив він.

За словами Зеленського, наразі пріоритетним завданням для України залишається обмеження грошових потоків до агресора. Дипломати працюють над тим, щоб схилити західні країни відмовитись від російських нафти та газу.

Президент також розказав, що до України повертається старовинна ікона, яку вивезли під час Другої Світової війни.

І ще одна новина на сьогодні. Довгоочікувана для багатьох наших людей. В Україну повернеться одна з наших головних святинь. Одна з найшанованіших святинь Софії Київської. Ікона святого Миколи (Мокрого), це перша чудотворна ікона Русі.Ми довго працювали, щоб повернути її. Вона була вивезена з України під час Другої світової війни. І свого часу вона буде вдома – у Святій Софії.

Вдячний за це рішення ієрархам, духовенству та вірним Української православної церкви США. Хочу, щоб повернення цієї святині стало для всіх нас важливим символом. Фундаментальним символом. Символом того, що ми повернемо в Україну все наше. Все українське”, — підсумував Зеленський.