Site icon Телеканал «ДніпроTV»

STEM-курс для дітей Маріуполя організували в Дніпрі

З початку повномасштабного вторгнення в країні з’явилося дуже багато переселенців з гарячих точок. Дніпро прийняв понад 100 тисяч людей, які були вимушені покинути власні домівки. Для дітей з Маріуполя, які побачили жахи війни, організували Ноосфера STEM Camp для того, щоб відволікти їх від пережитого.

Поліна з родиною приїхала до Дніпра наприкінці березня. З Маріуполя їм пощастило виїхати на власних автівках. Щоб відволікти 4-річного сина від стресу, який всім довелося пережити, дитину залучили до навчально-розважального курсу.

Поліна Майстрюк, переселенка з Маріуполя: «Дети находились в ужасном стрессовом состоянии. Ребёнок потерял свой привычный способ жизни, занятия, игрушки. Каждый день спрашивает, когда вернёмся к прежней жизни. Поэтому такая возможность, в данном случае для ребёнка, – уникальная».

«Він дуже довго не міг знайти нічого хорошого в давньому розграбованому кургані, тоді він вирішив кинути лопату наугад».

Noosphere STEM Camp – безоплатна 4-денна навчально-розважальна програма для дітей з Маріуполя. Тут дітям проводять майстер-класи з робототехніки, ракетомоделювання і розробки комп’ютерних ігор, навчають астрономії, фізики, хімії і навіть інноваційній археології.

Ольга Ясницька, піарниця громадської організації «Асоціація Ноосфера»: «Розвиваючи СТЕМ екосистему України, в умовах війни ми не могли залишатися осторонь, тому ми створили такий закритий захід для діток з Маріуполя».

Для організаторів – це вже друга ініціатива, яка проходить під гаслом «Надихаємо. Навчаємо. Підтримуємо». Мета заходів – надати підтримку українським дітям в непростий час і стимулювати в них жагу до знань та навчання.

Владислав Мазниця, волонтер-організатор громадської організації «Асоціація Ноосфера»: «Діти з Маріуполя – це для нас особлива тема. Ми вважаємо, що навчання – це найкращі ліки від таких емоцій. Тобто вони поринають в якийсь процес, можуть на ньому сфокусуватися і абстрагуватися від навколишнього середовища в науці».

На курсах робототехніки діти самі зібрали та запрограмували робота і навіть навчили його виконувати команди.

Адель, переселенка з Маріуполя: «Мне очень сильно интересно, развивающе, мне очень тут весело».

Злата, переселенка з Маріуполя: «Мы с друзьями строим машинку. Ну, мы вчера её построили, а сегодня мы учимся ею управлять. Нам говорят что делать, мы на планшете это делаем и она едет».

Саме популяризацією науки й наукового підходу громадська організація та її засновник Макс Поляков займаються уже більше 8 років. І завдяки цим курсам, діти знайшли собі нових друзів та відволіклися.