Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Став прихистком: із зони бойових дій до Дніпра переїхали 56 підприємств

Черговий по місту Олександр Санжара перевірив стан виконання доручення міського голови Дніпра Бориса Філатова щодо підтримки та організації роботи виробничих релакованих підприємств.

Підприємство Bilux виробляє електричні та економічні інфрачервоні системи стельового опалення вже 10 років.

«На цей час за програмою релокації підприємств із територій, які наближені або перебувають у зоні бойових дій до міста Дніпра здійснили релокацію 56 підприємств, з яких 15 підприємств вже розпочали свою виробничу діяльність», — розповів секретар міськради Олександр Санжара.

Переважна більшість підприємств переїхала до Дніпра зі сходу: Краматорськ, Маріуполь, Покровськ, Слов’янськ, Лисичанськ, Сєверодонецьк, Дружківка, також Харків.

Серед них є підприємства, що займаються розробкою, виготовленням та монтажем складного гірничошахтного обладнання, комплектуючих до нього, також це підприємства, що виготовляють обладнання для хімічної, нафтопереробної та газовидобувної промисловості та металургії.

Є декілька підприємств легкої та харчової промисловості, а також підприємства з виготовлення пакувальної тари, спінених утеплювачів, продукції хімічного виробництва для СТО та автомийок.
Є підприємства оптової торгівлі, зокрема склади з готовою продукцією.

За 2022 рік від релокованих підприємств до бюджету Дніпра надійшло 4,5 млн грн податків та зборів.

Читайте також: “Маячня божевільного і патологічного боягуза”, – Борис Філатов про виступ Путіна.