Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Станції Дніпровського метрополітену оснащені для тимчасового укриття

Дніпровський метрополітен можна використовувати як укриття. На станціях встановили фільтри для очищення води, дизель-генератори та проклали кабельну мережу для забезпечення аварійного освітлення. Від волонтерського штабу співробітники метрополітену отримали матраци для дітей.

Метрополітен – споруда подвійного призначення. Дніпряни можуть використовувати його як укриття на час повітряної небезпеки. З кінця лютого всі станції відчинені цілодобово, щоночі тут укриваються близько півтисячі людей.

Тарас Шевченко, головний інженер Дніпровського метрополітену: «Це є платформи станцій, також є рухомий склад, який ми в нічний період часу виставляємо на кожну станцію, де даємо змогу пасажирам, матерям з дітьми, інвалідам, людям похилого віку розміститись. Так як на платформі, так і в вагонах метрополітену».

Під час кожної повітряної тривоги у Дніпрі, у метро спускаються більше півтори тисячі людей. Загалом сховатися від обстрілів тут можуть понад 5 тисяч дніпрян. Волонтери надали матраци для матерів з дітьми. Щодо санітарних вузлів, проблем не виникатиме, запевнило керівництво.

Тарас Шевченко, головний інженер Дніпровського метрополітену: «Передбачені санвузли тільки для працівників метрополітену. Тому, хочу зазначити, що ведуться всі комунікації, переговори наших працівників з населенням, яке розташоване. І в разі необхідності, наші працівники супроводжують населення для доступу до санвузлів».

Зараз не існує учбової повітряної тривоги. Якщо ви чуєте сирену, не треба цим нехтувати. Метрополітен – одне з найдоступніших та найбільш надійних варіантів укриття.