Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Стан води у річці Дніпро: спеціалісти перевірили показники поверхневих вод

У соціальних мережах вкотре розносять інформацію про велику забрудненість головної водної артерії нашого міста – річки Дніпро. Відповідні служби взялися за перевірку показників у червні. Які результати та у якому стані річка зараз?

Фахівці обласного центру контролю та профілактики хвороб провели ряд перевірок на забрудненість. Перевіряли як офіційні пляжі, так і стихійні місця відпочинку, які полюбилися містянам.

Ярослав Крисько, начальник управління охорони навколишнього середовища департаменту екологічної політики Дніпровської міськради: «Слід зауважити про те, що дуже тішить той показник, що в офіційних зонах відпочинку. Проби відповідають усім показникам. Щодо невідповідності, слід зазначити, що зафіксовано низький рівень кисню».

Активно вимірювати стан поверхневих вод почали в поточному році. У Центру екологічного моніторингу з’явилася відповідна станція, завдяки якій у реальному часі відслідковують показники стану води в Дніпрі. Там, окрім нестачі кисню, можна побачити і низькі показники його біохімічного споживання.

Олексій Ангурець, співробітник Центру екологічного моніторингу обласної Дніпропетровської адміністрації: «Ми можемо казати, що ці показники ніяк не впливають на стан здоров’я людей. Але в той же час є певними ознаками того, що для екосистеми Дніпра це не дуже добрий стан».

Хоча спеціалісти й кажуть, що стан води у Дніпрі задовільний, не треба забувати про те, що купальний сезон цьогоріч не відкрито.