Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Спортивні школи Дніпра поновили заняття після тривалої перерви

Спорт попри блекаути, тривоги та обстріли. У Дніпрі після тривалої перерви продовжують поступово відкривати спортивні секції. Спортсмени повертаються до звичних тренувань. Самі ж заклади нині працюють за певних умов. Що змінилося у системі спортивної підготовки спортсменів?

На фехтувальній доріжці брязкає зброя. У повному екіпіруванні юні спортсмени шпагами відпрацьовують уколи. Мета — за певний час завдати супернику максимальну кількість уколів. У цьому і є сенс фехтування, говорить спортсменка Катерина Федорцова.

Катерина Федорцова, фехтувальниця: «Багато людей не знають про фехтування, і вони такі: «Що?!» Мені трохи це лестить».

Катерина 6 років займається фехтуванням. Каже, останній рік був непростим.

Катерина Федорцова, фехтувальниця: «Під час тривоги, сирени, ми йдемо в підвал. Але я все рівно приходила».

Війна більше ніж на пів року зупинила тренування. Нині частина спортивних шкіл повернулася до занять, попри повітряні тривоги та блекаути.

Ольга Леонова, заслужений тренер України з фехтування: «Тренування були завжди, окрім тих випадків, коли лунає повітряна тривога. З освітленням було трошки важко в перші часи. Потім діти приходили з ліхтариками, підсвічували телефонами, тренери приносили свої ліхтарі з дому». 

Тренери вважають: саме зараз дітям дуже потрібно займатися в секціях. Спорт — це й психологічне відновлення організму.

Григорій Король, директор спеціалізованої дитячо-юнацької школи: «Фізичне навантаження, воно все-таки дає перемикання. Дає можливість справлятися з тими психологічними, в основному, викликами, які їх спіткають».

Наприкінці 2022 року 8 спортивних шкіл міста повністю відновили навчальний процес. Ще 10 проводять тренування частково.

Олександр Осипов, начальник управління спорту департаменту гуманітарної політики ДМР: «Ті школи, які відновили повністю, — це там, де є укриття або найпростіше укриття, або поряд до 400 метрів».

Попри війну, набір у спортшколи Дніпра не припиняється. Зараз у місті займаються діти з Харківської, Запорізької, Донецької та Луганської областей.

Читайте також: У Дніпрі з’явиться “Юрта незламності”