Site icon Телеканал «ДніпроTV»

«СпівДія хаб – Дніпро»: як переселенцям, мешканцям міста та області звернутися по гуманітарну допомогу

«СпівДія хаб» – це національна платформа, яка об’єднує ініціативи волонтерської допомоги переселенцям, цивільному населенню як від громадськості, так і держави. Про це повідомляє пресслужба Дніпровської міської ради.

«Наразі у мережі «СпівДія хаб» працюють 12 молодіжних центрів області. Основним акумулятором є Молодіжний центр Дніпра, який взяв на себе фундаментальну функцію щодо прийняття заявок на отримання допомоги, вантажів не лише на місто, а й усю область. А далі вже йде розподіл на територіальні громади. До цієї роботи в області долучилися Тернівський, Царичанській, Петриківський, Обухівський, Підгороднянський молодіжні центри та інші», – розповів під час брифінгу 30 березня заступник директора департаменту молоді і спорту ДніпроОВА Владислав Яцук. 

За словами директорки департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання Дніпровської міської ради Дар’ї Білої, платформа «СпівДія хаб – Дніпро» на базі Молодіжного центру прийняла вже 60 тонн гуманітарних вантажів, обробили 1 196 заявок на отримання допомоги як переселенцями, так і мешканцями Дніпра й області. 

«У середньому щодня у хабі працюють близько 30 волонтерів. Це представники Молодіжної ради Дніпра, молодь, хелпери, викладачі, працівники закладів позашкільної освіти міста, а також небайдужі містяни й переселенці. Якщо у вас є бажання долучитися, можете написати на офіційну сторінку Молодіжної ради Дніпра  ( https://www.facebook.com/molradadnipra/ ), зазначивши, яку саме допомогу можете надати. Це може бути і фізична допомога в розвантаженні вантажів, фасуванні чи розвезенні пакунків, якщо фізично людина не може забрати», – підкреслила Дар’я Біла.

Для отримання гуманітарної допомоги (продуктів, засобів особистої гігієни, зокрема й жіночої, дитячої тощо) у «СпівДія хаб – Дніпро» необхідно заповнити заявку: spivdiia.org.ua/need-resources. Або зателефонувати: +38 093 507 63 57, +38 095 716 80 48. 

Працює хаб з понеділка по суботу з 9:00 до 17:00.