Site icon Телеканал «ДніпроTV»

“Спецпризначенці збройних сил РБ не вступатимуть у війну”: Генштаб ЗСУ

В Україні дев’ятнадцяту добу продовжується війна з російським окупантом. Збройні сили республіки Білорусь не допомагатимуть загарбнику вести бойові дії. Про це повідомляє пресслужба Генштабу ЗСУ.

“Щодо готовності збройних сил Республіки Білорусь до ведення війни з Україні. За заявою одного з високопосадовців сил спеціальних операцій Республіки Білорусь, спецпризначенці збройних сил РБ брати участі у війні з Україною не будуть”, — зазначили представники Генштабу.

За даними генштабу ЗСУ, морально-психологічний стан противника залишається на низькому рівні, що призводить до відмов військовослужбовців ЗС РФ виконувати накази командування. На території рф в місті Бєлгород розміщено військовий табір Бєлгородської військової комендатури. У таборі утримуються російські військовослужбовці, які після лікування виписані зі шпиталів та чекають відправки у підрозділи. Зокрема у зазначеному таборі також знаходяться військовослужбовці, що відмовляються від участі у бойових діях. До них використовують заходи досудового дізнання.

“Стан, положення та характер дій сил оборони без суттєвих змін. Збройними Силами України завдано нищівних ударів по тиловій інфраструктурі (польових базах і складах) з метою порушення системи логістичного забезпечення ворога на тимчасово зайнятих окупантами територіях України. За попередню добу угрупованням Повітряних Сил Збройних Сил України було уражено чотири літаки, три вертольоти та безпілотних літальних апарати”, — написали у зверненні.

Війська окупанта не просунулися вперед за останню добу. Ворог кинув основні зусилля на закріплення зайнятих позицій. Неодноразово було зафіксовано, що російські солдати використовують цивільну інфраструктуру, зокрема і релігійних об’єктів для обладнання вогневих позицій, розміщення озброєння та військової техніки.