Site icon Телеканал «ДніпроTV»

“Спецоперація із зачистки будинків”: чому рашисти вивозять пилососи та консерви

Історії про грабунок руками так званої «другої армії світу» поповнюють перелік злочинів ворога щоденно. Пральні машини, комп’ютери, навушники та навіть продукти: російська армія не соромиться мародерити все, що потрапляє на очі. Чому рашисти вивозять пилососи та консерви? 

В кадр пропагандистського сюжету про вбитого на війні росіянина потрапив холодильник з наліпкою про гарантію українською мовою. Глядачі одразу зрозуміли — це черговий доказ мародерства армії окупанта. Сотні українців, які повертаються в деокуповані міста, скаржаться на пограбовані домівки.

Вадим Кравцов, адвокат: «Наразі в додатку “ДІЯ” є відповідна функція, яка допомагає зафіксувати факт знищення, пошкодження або викрадення майна. Також хочу зазначити, що у ВР знаходиться законопроект, який буде передбачати механізм компенсації за завдану шкоду, яку особа отримала у зв’язку зі збройною агресією рф».

Однак, російська армія не зупинилася лише на техніці та коштовних прикрасах. Вже в перші місяці війни ми бачили відео, на якому росіяни грабують продуктові магазини, полюють на курей та навіть на собак.

-Харчуєтеся нормально хоч?
-Та нормально, позавчора алабая з’їли.
-Кого?
– Алабая.
-Собак їсте, чи що?
-Ну було, м’яса хочеться.

Так, армія, яка називає себе «найсильнішою», не має повноцінного забезпечення навіть продуктами харчування.

Володимир Косюга, президент асоціації «Дніпровський Союз», кандидат економічних наук: «Ця війна показала дуже великі пробіли в логістиці російської армії, і вони були не взмозі забезпечувати свої передові якраз самим необхідним. І тому був виданий навіть такий приказ, наказ, про самозабезпечення, що мало на увазі, що вони повинні були за рахунок мародерства забезпечувати себе найнеобхіднішим».


«Якщо ми кажемо про мародерство військовослужбових і загарбників зс росії, то це така філософія, тому що зс росії сфоромовані з найнижчих, скажімо, найбідніших верств населення».


Українці якнайшвидше намагалися виїхати з-під обстрілів, у багатьох не було можливості забрати з собою техніку або коштовності. По поверненню в домівки люди не побачили своїх «пралок», пилососів, електрочайників, а тільки виламані двері, безлад, та спустошені квартири.
Тим часом українські військові залишають після себе записки, у яких вибачаються. Пишуть, що не брали нічого цінного, а за собою прибирали або підгодовували домашніх улюбленців господарів житла. У цьому різниця, і у цьому українці.