Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Спецмашини, снігоочисні трамваї, протиожеледний матеріал: КП «Дніпровський електротранспорт» готове до зими

185 тролейбусів та 254 трамвайні вагони повністю підготовлені до роботи взимку. До викликів, пов’язаних з негодою, готова і спецтехніка. Зокрема, снігоприбіральні трамваї. 

Денис працює в депо понад 30 років. Він водій трамваю, але за потреби працює і на снігоприбиральному трамваї, який очищує колії від снігу. Таких спецтрамваїв у депо 14. Деякі з них оснащені повітродувним обладнанням. Всю техніку починають готувати з весни.

Денис Криштопа, начальник трамвайного маршруту: «Щітки всі ці знімаються, перебираються. Вони є металеві, а є пластикові щітки. Є ротор, що теж прибирає сніг. Все це знімається протягом літнього періоду, ремонтується, якщо треба, і ставиться назад».

Для роботи взимку вже готові і 4 піскопосипальних вагона. Загалом це 60 одиниць спецітехніки.

Володимир Легкий, головний інженер КП «Дніпровський електротранспорт» ДМР: «Автотракторна техніка — це КрАЗи, КамАЗи, самоскиди, це ексковатори, це вежі енергогосподарства, які будуть задіяні в роботі під час ремонту як трамвайної колії, так і котактних мереж. Також ця техніка буде задіяна в очищенні від снігу, за потреби, трамвайних колій та проїжджої частини».

Підготовка до зимового періоду розпочалася ще влітку. Всю техніку перевіряли та ремонтували.

Володимир Легкий, головний інженер КП «Дніпровський електротранспорт» ДМР: «Було завезено 10 тонн солі, близько 1100 тонн піску. У снігоочисників знімалися щіткові агрегати, знімалися двигуни, привод цих щіткових агрегатів. Перебиралося, центрувалося, змінювалася набивка на щіткові вали».


На згаданому підприємстві є сучасна машина-лабораторія з цифровим обладнанням для визначення місця пошкоджень на високовольтних кабелях.

Микола Цигікало, електромонтер: «Практика показала, що нам не було перешкод, жодні критичні ситуації не страшні. І в дощ ми працюємо — у нас є щільні плащі, ми одягаємося щільно. У нас прилади, які можуть працювати і у вологу погоду, і навіть у дощ».

Як тільки температура буде менше +5 градусів, у салонах працюватиме опалення.

Володимир Легкий, головний інженер КП «Дніпровський електротранспорт» ДМР: «За потреби, була заміна елементів опалення. Тобто близько 250 трамвайних вагонів та близько 180 тролейбусів підготовлено до роботи в осінньо-зимовий період».

У депо є резерв запасних частин до тепловентиляторів та електричних пічок.

Читайте також: Всесвітній день карате: як готують юних чемпіонів у Дніпрі

https://www.youtube.com/watch?v=KzAnZNnBglU