Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Солістка світової оперної сцени та прима Національної опери Людмила Монастирська співатиме у Дніпрі

У 2022 році Людмила Монастирська виконала партію Турандот у Метрополітен-опера замість російської оперної співачки. Виступ українки мав великий успіх. Незабаром її унікальний голос почують і дніпряни.

“За запрошенням дирекції опери і маестро Василя Коваля я приїхала і з величезним задоволенням співаю в цьому театрі. Тут мова йде про китайську принцесу, тобто вона всім відрубувала голови і нарешті знайшовся такий легінь, принц Калаф, який відгадав 3 загадки”, – пояснює оперна діва Людмила Монастирська.

Нещодавно оперна діва була у світовому турне. Виступала у США, Великій Британії, Франції, Італії, Польщі, Німеччині.

“У кожній з країн нас дуже підтримують, підтримували саме в цьому турне дуже чекали нас і був величезний успіх цього проєкту”, – каже Людмила.

Людмила Монастирська вже співала на дніпровській сцені у серпні. Тоді виконувала головну партію в опері Джузеппе Верді «Аїда». Колаборація з «Дніпро Опера» вийшла успішною, тож світова зірка заінтригувала планами на майбутнє.

“Ну дуже сподіваюсь що це буде якась ще третя роль і можливо і не одна”.

Диригент називає оперу Пуччіні дуже складною у виконанні як для оркестру, так і для хору. Однак репетиції з солісткою і музикантами проходять легко.

“Людмила Монастирська – це є високого рівня, високого рангу співачка, яка визнана у світі, як одна з кращих світових сопрано, тому з нею працювати дуже легко і навіть я для себе багато чого беру, багато чому навчаюсь, відбуваються вистави і відбуваються на досить серйозному гарному рівні, тому я з приємністю можу сказати, що маю честь працювати з такими гарними колективами”, – коментує диригент “Дніпро-Опера” Василь Коваль.

Маестро з радістю ділиться – незважаючи на складні часи, вистави в Оперному відвідують багато глядачів.

“17 грудня запрошуємо всіх дніпрян і гостей міста Дніпро до нашого театру на прекрасну виставу Турандот”, – каже Василь. 

На «Турандот» вже продали велику кількість квитків, у театрі очікують на аншлаг.

Читайте також: Переселенка з Донеччини релокувала свою пекарню до Дніпра.