Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Шахрайським шляхом заволоділи підприємствами вартістю 38 млн грн – у Дніпрі судитимуть учасників двох злочинних організацій

У Дніпрі судитимуть учасників двох злочинних організацій, які заволоділи шахрайським шляхом  підприємствами вартістю 38 млн грн. Про це повідомили в Дніпропетровській обласній прокуратурі.

Розслідуванням встановлено, що на території Дніпра діяли дві організації під керівництвом місцевого кримінального авторитета. Серед співучасників – директор адвокатського об’єднання, приватний підприємець, арбітражні керуючі, адвокати, юристи.

На підставі підроблених документів обвинувачені переоформляли корпоративні права, майно підприємств на довірених осіб та розпоряджалися їхніми прибутками.

У такий спосіб учасники організації заволоділи двома підприємствами, спричинивши понад 38 млн грн збитків потерпілим.

Під час обшуків вилучено підроблену документацію, печатки і комп’ютерну техніку, яку використовували для реалізації злочинної схеми.

За клопотанням прокурора накладено арешт на майно обвинувачених – транспортні засоби, об’єкти нерухомості, земельні ділянки, банківські рахунки та грошові кошти на суму майже 20 млн грн.

Читайте також: У Дніпрі викрили керівника правоохоронного органу, який “прикривав” наркобізнес