Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Буде навіть у разі блекауту — у Дніпрі працівники електротранспорту забезпечені альтернативним зв’язком

Завдяки злагодженій роботі та спільним зусиллям відповідальних служб, цю зиму дніпряни пережили без тотальних блекаутів. Однак місто готувалося до можливих випадків масового відключення електроенергії та відсутності інтернет-зв’язку.

Для цього, за дорученням міського голови Бориса Філатова, комунальні підприємтсва, що забезпечують функціонування критичної інфраструктури, отримали радіостанції та зарядні пристрої до них. Це дозволяє приймати швидкі та ефективні рішення в умовах, коли інші канали комунікації недоступні.

Перевірити забезпечення радіозв’язком та обговорити перспективи подальшого розвитку цифровізації напрямку до оперативно-диспетчерського центру КП “Дніпровський електротранспорт” завітав заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів щодо цифрової трансформації Костянтин Цепенніков, який є черговим по місту сьогодні.

Так, наприклад, за допомогою радіостанцій у КП “Дніпровський електротранспорт” приймають рішення про роботу міської системи транспорту у випадку відсутності зв’язку: уникнення аварійних ситуацій та покращення транспортної розв’язки.

Читайте також: 100 новеньких квадроциклів для Сил оборони: Дніпро закуповує транспорт з Європи для потреб військових