Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Династія пекарів: переселенець з Донеччини відновив сімейний бізнес у Дніпрі

Круасани, хліб, паніні, багети та іншу продають у сімейній пекарні Горбачових. Рятуючись від війни, родина переїхала у Дніпро із Донеччини. До цього мали сімейний бізнес в окупованій Горлівці. У нашому місті вже відкрили дві пекарні, і покупців у них предостатньо.

Кожен день Дмитра розпочинається о 7-й ранку. Він сідає в машину та їде місити тісто. Сімейний бізнес родини Горбачових – це продаж випічки, смачних круасанів, хот-догів та хліба.

«Мама захотіла пекарню, і у нас на той момент було вже своє кафе, у батька теж. У нас уся родина займається громадським харчуванням. Захотіла, ми їй допомогли, все разом зробили, вона відкрила пекарню. Це було в Торецьку, прифронтовому місті», — розповідає засновник пекарні Дмитро Горбачов.

До 2014 року Дмитро разом з родиною жили у Горлівці, потім у Торецьку, а на початку повномасштабної війни вирішили оселитися у Дніпрі. 

«Не змогли жити в Горлівці під тими прапорами, тому прийняли рішення переїхати в місто, яке вже, Слава Богу, знаходилось під контролем України. Але це було зовсім поряд, це було 9 кілометрів. Тобто я свою хату бачила, але це була Україна», – розповідає власниця пекарні Ганна Горбачова.

Відвідувачі пекарні із задоволенням спілкуються з сім’єю Горбачових та купують їхню продукцію. Навіть не здогадуючись, що пережила родина. І як важко їм було вдруге будувати бізнес з нуля.

Перша точка відкрилася на правому березі міста, а нещодавно Дмитро розпочав продавати випічку і на лівому березі.

Дніпряни спочатку придивлялися до нової пекарні, але дуже швидко оцінили якість всієї продукції. 

«Ми працюємо тут 5-й день, і я вам хочу сказати, що люди тут один одному швидко все розповідають. У перший день до нас прийшов такий цікавий дідусь, побажав нам гарного відкриття, але попередив, що якщо нам не сподобається, то ходити сюди ніхто не буде. Він узяв у нас тоді кілька буханців хліба, узяв якусь солодку булку і пішов. Наступного дня в мене за цим хлібом стояла вже умовна черга», — розповідає власник пекарні Дмитро Горбачов.

Читайте також: Досвід війни. Як прифронтовий Дніпро став провідним медичним хабом країни