Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Скільки заплатить водій у Дніпрі за неправильно припарковане авто

Приберіть автомобіль! Інспектори з питань контролю за паркуванням відвідали житломасив Ломівський. Жителі багатоквартирних будинків поскаржилися на водіїв, які залишають автівки на газонах і впритул до під’їздів. 

«Заїжджали прямо до під’їзду. Я кажу: «Ну що це таке?» У відповідь: «А де я ставитиму машину?»
Та кого це цікавить?»

Дніпрянин Юрій Ковальов скаржиться на сусідів автохамів. У його будинку понад 350 квартир, з них близько 80 автовласників паркують автівки з порушенням.

Юрій Ковальов, голова ОСББ: «Поліція не відреагувала. Кажуть, справа в тому, що зараз воєнний стан і їм нема куди ставити. А куди їм ставити? Нехай ставлять на стоянку. А вони кажуть, що платити там треба».

Порушників фіксують камери відеоспостереження. Та самі водії ніяк не реагують, і як і раніше, залишають машини на пішохідних доріжках, біля під’їздів і навіть на газонах.

«Мешканці запаркували свій транспортний засіб на газоні. Якщо казати про цей автомобіль, для того, щоб стати на зелене покриття, він ще й проїхав через тротуар».

Усі скарги надходять в інспекцію з питань контролю за паркуванням. Сьогодні інспектори працювали в одному з дворів на житломасиві Ломівський.

Максим Джихур, начальник відділу інспекції з питань контролю за паркуванням Дніпровської міськради: «Заважають проїзду спеціального транспорту і унеможливлюють рух пішоходів з колясками. Пожежна техніка в жодному разі при такому розташуванні тут не проїде».

Порушників штрафують. Але цього разу до інспекторів ніхто з водіїв не вийшов.

Максим Джихур, начальник відділу інспекції з питань контролю за паркуванням Дніпровської міськради: «Є окремий розділ, який визначає правила руху та правила зупинки та стоянки в житлових зонах. Крім штрафу у 680 гривень, автомобіль міг бути затриманий тимчасово та перевезений на спеціальний майданчик».

Інспектори закликають водіїв користуватися спеціально відведеними майданчиками, призначеними для великої кількості автомашин.