Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Скільки потрібно заробляти українцям для комфортного життя?

Чи вистачає вам грошей на життя? Чи маєте ви змогу їсти все що забажаєте? Як часто ваша родина може дозволити собі відпочинок за кордоном? Всі ці питання – лише продовження єдиного: скільки ж грошей особисто ви бажаєте заробляти і наскільки відповідають реальні зарплати мріям українців.

Відповідь отримали за результатами опитування Gradus Research. Виявилось, що достатній рівень заробітної плати для комфортного життя українців – 25 тисяч гривень.  

За даними опитування, люди середнього віку (35-54 роки) назвали достатнім 30 тисяч гривень, а щомісячний дохід у розмірі 20 тисяч гривень влаштовує людей віком 18-24 років та 55-60 років.

Нагадаємо, що середня заробітна плата в Україні у 2021 становила 14 000 гривень, згідно з даними Державної служби статистики. Протягом року цей показник зростав з 12,3 тисяч у січні до 17,5 тисяч у грудні. Якщо говорити про галузі, то бажаний рівень оплати праці досягнуто в автотранспорті, в індустрії інформації та телекомунікацій, а також у фінансовому і страховому секторі.

91,7% респондентів вважає, що зростуть ціни на продукти, і чим старша група, тим більше вона схильна вибирати відповідь “сильно зростуть”. Найбільш песимістично налаштовані мешканці північних регіонів: жоден респондент з цієї території не вибрав варіант, що ціни можуть знизитися.

Нагадаємо, що за підсумками минулого року ціни зросли на 10%. З базових продуктів харчування найсильніше подорожчали яйця, цукор та соняшникова олія.

Читайте також: Нові штрафи, обов’язковий техогляд та доплата за розкіш: чого чекати водіям у 2022-му році?