Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Скандальна синя рука тепер у Дніпрі

Долоня аватара, мутанта або змерзла рука, яка гальмує маршрутку. Так жартують дніпряни про новий арт-об’єкт біля театру Опери та балету. 

Синя рука – це частина проекту румунського посольства «Пам’ятники, що рухаються». Спочатку інсталяцію встановили в столиці. Проте рука киянам до душі не припала, і в соцмережах скульптура стала причиною жартів та мемів. З чим тільки не асоціювали синю долоню – і зі змерзлими без гарячої води киянином, і з рукою, яка ніколи не крала і навіть аватаром.

Дніпряни креативними версіями та мемами в соцмережах теж відзначились.

Жартують, дивуються, розглядають та фотографують дніпряни інсталяцію від відомого румунського митця Богдана Раца. За задумом автора, обидві сторони – тильні, без долоні. Скульптура називається «Middle Way», що перекладається як «середній шлях». Синій колір символізує надію та спілкування між людьми різних національностей. А також – це колір прапорів Євросоюзу. Про це  розповів Надзвичайний і Повноважний Посол Румунії в Україні.

Рука у Дніпрі рука простоїть біля театру Опери та балету близько трьох місяців. Куди вирушить далі – залишили в таємниці. Проте точно мандруватиме Україною.