Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Шиють білизну та фарбують тканину для сіток: як допомагають ЗСУ у школі Дніпра

За дорученням міського голови Бориса Філатова міська влада сприяє волонтерській діяльності, освітяни також долучились до волонтерства. Деякі приміщення у школах та садочках зайняті установками для сіток та інше. Також в їдальнях закладів освіти з перших днів війни готували різноманітні смаколики для військових. Виконання доручення мера перевірила директорка департаменту гуманітарної політики Ксенія Сушко.

У школі № 62 працюють 51 досвідчений вчитель та 19 людей обслуговуючого персоналу. Очолює заклад директорка Олена Світлична.

Після дистанційних занять колектив закладу активно волонтерять. Вони спільно з батьківською громадськістю збирають одяг і продукти для переселенців та систематично допомагають ЗСУ.

Вони передають військовим чоловічу та жіночу білизну, шкарпетки, термобілизну, засоби гігієни та продукти. Організовано збір матеріалів для виготовлення окопних свічок та систематична закупівля засобів гігієни, рушників, одягу, взуття та медикаментів для поранених захисників.

На базі закладу вчителі шиють чоловічу білизну та подушки з матеріалів, що були надані мешканцями мікрорайону та придбані за кошти колективу. Плетуть маскувальні сітки, налагоджено співпрацю із секондхендами, які надають тканини для плетіння маскувальних сіток. Цьогоріч освітяни самі почали її фарбувати. 

Колектив закладу приймає участь в усіх міських благодійних акціях «АРТ_наступ-РАЗОМ».

Заклад закуповує корм для притулку тварин «PITBULL-911». Його створили в пам’ять про загиблого в Оленівці захисника України Олексія Кисилішина, який мріяв заснувати притулок.

У закладі облаштовано пункт незламності, в якому за потреби організовується чергування співробітниками закладу.

Читайте також: За минулу добу Громадська рада Дніпра обробила 49 звернень містян