Site icon Телеканал «ДніпроTV»

«Штурм» допомагає переселенцям адаптуватись у Дніпрі

Майже три місяці війни. Кожне місто, яке силами наших захисників залишається вільним, приймає тисячі переселенців. Адаптуватись на новому місці їм дуже складно, але дитячо-юнацький центр “Штурм” допомагає в цьому процесі.

Приїхали з різних міст, але всі – українці. Дитячої-юнацький центр “Штурм” об’єднує коло себе переселенців з різних міст країни. Така ідея з’явилася, щоб допомогти людям адаптуватися до умов нового міста. Цього разу провели суботник, на якому зібрали і місцевих, і тих, хто вимушено переїхав.

Ігор Шаламаєв, заступник директора дитячо-юнацького центру «Штурм»: “Був зроблений проєкт “Штурм -допомога”. Суть проекту – це об’єднання більше 300 сімей, які зупинились у місті Дніпро”.

Зараз платформа набирає оберти. Заходи та гуманітарна допомога від світових фондів надається родинам, які долучились до “Штурму”.

Дар’я Біла, директорка департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання Дніпровської міськради: “Сьогоднішній захід, він не тільки про знайомство, про прибирання, він насамперед про комунікацію дітей, тому що діти мають бути щасливими, жити комфортно, заводити друзів і соціалізуватися в тих умовах, в яких вони опинилися через війну”.

“Штурм-допомога” працюватиме і далі. Кожен хто потребує допомоги, а особливо діти, може її отримати.