Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Шпигувала за бойовими літаками ЗСУ поблизу Кривого Рогу: СБУ затримала російську агентку

На початку цього року у Дніпропетровській та Донецькій областях було затримано п’ятьох російських агентів. Серед них – інженерка оборонного заводу та чиновниця міськради на Донеччині, які відстежували геолокації ЗСУ на прифронтових територіях. Про це повідомляють у СБУ.

Наразі затримано шосту фігурантку. Місцева жителька, ідеологічна прихильниця рашизму. У жовні 2023 року жінка потрапила у поле зору фсб через свою подругу – ще одну учасницю ворожої групи, яка наразі перебуває під вартою. 

Жінка виявляла військові аеродроми, місця базування української ППО, відслідковувала напрямки польотів авіації ЗСУ. Фіксувала геолокації на електронних картах і відправляла у месенджері до фсб.

Щоб слідкувати за бойовою авіацією та протиповітряною обороною ЗСУ, зрадниця виходила на місцевість. Також вона намагалась виявити і приховано зафіксувати військову інфраструктуру.

Отриману розвідінформацію агресор планував використати для підготовки повітряних ударів із застосуванням ракетного озброєння та “Шахедів”.

Під час обшуків у помешканні фігурантки вилучено мобільний телефон із доказами її листувань з агресором.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили затриманій про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Зловмисниця перебуває під вартою. Їй загрожує довічне ув’язнення.

Читайте також: Уночі окупанти атакували Україну авіаційною ракетою Х-59 і десятьма “шахедами”: є влучання