Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Шлюб у свято любові: чому для одруження молодята обирають День закоханих

Попри війну, яка триває, українці продовжують одружуватися. Не виключенням стало і 14 лютого цього року. У неформальне свято закоханих, День святого Валентина, до відділів державної реєстрації завітала чимала кількість бажаючих одружитися. 

Євген з Кропивницького, Ірина ж родом з Дніпра. Саме наречена наполягла на весіллі у рідному місті.

Євгеній та Ірина Петренки, молодята: «Разом ми навчалися в Криворізькому коледжі Національного авіаційного університету. Там і познайомилися в 2014-му році. І з 2014-го ми разом».

Побратися молодята вирішили 14 лютого, у День закоханих. Зареєстрований шлюб саме у День закоханих молодята вважають добрим знаком, адже такий символізм дарує надію на щасливе майбутнє. При цьому, кажуть, відкладати свято на більш спокійні часи не збиралися. 

Євгеній та Ірина Петренки, молодята: «Ми віримо в наше ЗСУ. Ми віримо, що війна закінчиться якнайшвидше, але життя продовжується. І ми хочемо продовжитися в наших дітях і в нашій сім’ї далі».

На свято до молодят гості приїхали не лише з Кропивницького та Кривого Рогу, а навіть з-за кордону. З Польщі на весілля приїхала подруга нареченої.

Начальниця Соборного відділу «ДРАЦС» у місті Дніпрі, Юлія Чигринець, розповідає: весілля у День закоханих — завжди популярний захід.

Юлія Чигринець, начальниця Соборного відділу «ДРАЦС» у м. Дніпро: «Ось, наприклад, і в цю суботу по Дніпропетровській області було зареєстровано 67 шлюбів, а сьогодні ще день не скінчився, ми вже маємо 130 нових сімей. Але найбільшим попитом завжди користуються дати паліндроми або дзеркальні дати. Минулого року то було 22-го лютого, був шалений попит. Ми з самого ранку до вечора реєстрували шлюби».

Юлія Чигринець зізнається, в останній рік чи не кожне друге весілля — шлюб за участі військових.