Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Школи і садочки Дніпра на 100 відсотків готові до опалювального сезону

Без гарячих пляшок у ліжках та не в шубах у приміщеннях. Навчальні заклади Дніпра готові до опалювального сезону. Усі системи перевірені, де потрібно – полагоджені і чекають на подачу тепла. У першу чергу його нададуть закладам соціальної сфери.

“Система опалення у нас вже нарешті очищена, ми готові приймати наших першачків”.

В НВК номер чотири демонструють стовідсоткову готовність до опалювального сезону.

Юлія Полєва, заступниця директора з навчально- виховної роботи НВК № 4: “В нашому закладі замінено старі вікна на металопластикові. Також у нас буда промита система опалення. В цьому році за рахунок міського бюджету нам було замінено і зроблено капітальний ремонт даху та інженерних систем, утеплено горище, замінені старі балки”.

А ще тут утеплили горище, замінили старі балки і відремонтували котельню. У школі підкреслюють: заздалегідь виконали безліч робіт, аби спокійно чекати настання холодів.

“Підготовку до опалювального сезону ми починаємо після закінчення опалювального сезону навесні”.

Директорка дитсадка 349, Галина Шаповалова, розповідає: готуватися до сезону холодів і не припиняли. За останні роки суттєво утеплили будівлю садочка, фасад, замінили старі вікна і забули остаточно, як колись мерзли у групах.

Галина Шаповалова, директорка комунального закладу дошкільної освіти №349: “Назаразі у нас у зв’язку з тим, що у нас пройшло утеплення будівлі, температура в приміщенні у нас 19-20-21 градус. Тобто ми притримуємося, дотримуємося санітарних норм”.

Тим часом у департаменті гуманітарної політики звітують: всі 174 міських дитсадка і 150 шкіл готові до опалювального сезону.

Юлія Дуогітє, представниця департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради: “Ми вже два роки приділяємо дуже багато уваги саме промивці систем. Нам дає змогу провести без перешкод, без проблем увесь опалювальний сезон. Роботи розпочались ще у серпні і закінчилися вони вже в кінці вересня. Ми були готові ще з вересня до подачі тепла”.

Опалення у заклади соцсфери почали подавати ще з 19 жовтня, згідно з розпорядження міського голови. Ще день-два і тепло поступово з’явиться в усіх школах та садочках міста.