Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Шкільне навчання у змішаному форматі: як це працюватиме у Дніпрі

Дніпро готується до початку нового навчального року. Він розпочнеться за змішаною формою навчання — уроки у класах поєднуватимуть із дистанційними. Таке рішення депутати ухвалили під час 39-ї сесії міськради 19 липня. Також до очного навчання у вересні повернуться учні художніх, музичних та спортивних шкіл.

Додаткові розʼяснення батьки можуть отримати безпосередньо у керівників закладів освіти та в офіційному телеграм-каналі. Крім цього, гуманітарний департамент мерії спільно з батьківською та педагогічною радами планують проводити спільні консультації щодо деталей прийдешнього навчального року.

Так, учні зможуть навчатися за змішаною формою у школах, де облаштовані укриття. Якщо ж через технічні особливості будівлі закладу там було неможливо улаштувати найпростіше укриття, то тамтешні діти відвідуватимуть заняття у школах, де є укриття. Цей перелік публікується для кожного з районів.

Водночас школи працюватимуть у дві зміни. Із 08:00 ранку для дітей 1-4 класів. І з 12:00 для учнів 5-11 класів.

Утім, батьки зможуть самі обирати форму навчання — змішану (очні/онлайн уроки), онлайн (лише дистанційні уроки) або індивідуальну.

Читайте також: Філатов: Дніпро запускає програму підтримки виробників FPV-дронів. На перший етап виділено 20 млн грн