Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Шевченкове: звільнене село продовжує потерпати від війни

Росіяни продовжують нищити українські землі. Села на Миколаївщині опинились під обстрілами з перших тижнів війни, а потім в деякі з них зайшли окупанти. Як живуть люди в селі Шевченкове – дивіться у сюжеті.

Пошкоджені будинки не встигли догоріти, як знову почалися обстріли. Село Шевченкове на Миколаївщині потерпає від «руського міру» з перших тижнів війни. Окупантів тут не чекали з хлібом та сіллю, тож вони гатили кожні 15 хвилин. Тепер у селі майже немає вцілілих будівель.

“Як взагалі тут люди зараз живуть?”

Олександр, мешканець с. Шевченкове: “В страхе, в страхе. Ну что, люди живут в подвалах, день и ночь они в подвалах. Ну, выйдут там, побудут на солнышке немного, раз – и всё, обратно в подвалы. И они говорят, что они стреляют в военные базы”.

Через війну у селі є перебої з газом, продовольство сюди везуть гуманітарні місії, а поля – заміновані. Більшість місцевих поїхали з села, рятуючи свої родини, але деякі залишились. Прильоти стали для них вже чимось звичним. У селі також зруйнували елеватор – місце, де працювали сотні людей.

Олександр, мешканець с. Шевченкове: “Оце вся наша робота, бачите? Всьо як поплавилось, догорає ще досі. Тільки сльози навертає, як на це все дивишся. Це так кожен ранок прокидаєшся і знаєш, що якийсь будинок знищили чи в когось згорів”.

Росіяни нехтують всіма законами та звичаями війни. Через це гинуть тисячі мирних українців, сотні тисячі вимушені виживати. Це село – один з прикладів того, як окупанти намагаються знищити все на своєму шляху.

Олександр, мешканець с. Шевченкове: “Ось що вони зробили зі школою. Все бомбили, все знищили, не дали дітям доучитись. Все що могли, те й зробили. Це, як кажуть, “руский мір”. Прийшли рятувати.