Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Шеф-кухар зі США перелетів океан, щоб підтримати українську малечу

Піца для України. Шеф-кухар зі Сполучених Штатів Америки перелетів океан, щоб підтримати українську малечу. Корі Уотсону довелося замішувати тісто у темряві, бо не було світла. Американця не злякали труднощі, і він провів свій перший майстер-клас у Дніпрі — в шелтері для переселенців.

Американець приїхав до України з гуманітарною місією — шеф-кухар навчає дітей готувати піцу.  Перший майстер-клас відбувся у шелтері.

Максим Свисенко, волонтер: «Він має на меті провести такі заходи не тільки для дітей, які проживають у шелтерах Дніпра, а також у шелтерах Харкова, Львова, інших міст. А також для людей, які проживають в районах, які безпосередньо знаходяться близько до військових дій».

Діти навчилися готувати справжню неаполітанську піцу. Говорять, дуже смачна і незвична.

Даня Прадко, переселенець з Сєвєродонецька: «У неї томатний кетчуп, а у нас звичайний. Ковбаса не така, там інша. І базилік використовують».

Найголовніше у піці — тісто. Секрет кухаря — оригінальна рецептура, якої Корі навчився у Неаполі. Таку піцу подають у найкращих ресторанах світу.

Корі Уотсон, піцайоло зі США, волонтер: «Вона є одночасно і дуже простою, і дуже смачною».

Корі замішував тісто у темряві, бо вдома не було світла. Говорить, це дрібні незручності. Головне — розрадити дітей, які втратили свої домівки.

Корі Уотсон, піцайоло з США, волонтер: «На прикладі такого простого заняття, як приготування піци, я хочу показати, що волонтери зі всього світу не мають боятися, і можуть приїжджати до таких міст, як Дніпро, допомагати і робити навіть щось просте, наприклад, піцу».

Корі Уотсон хоче навчитися готувати український борщ. Цю страву він завжди замовляє у ресторанах. А ще полюбив сало.