Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Щодня в Дніпрі вивозять майже 10 тисяч кубів сміття: як працює підприємство

Сьогодні, 10 травня, черговий по місту директор департаменту житлового господарства ДМР Владислав Грицай відвідав одне з підприємств, що займається перевезенням побутового на негабаритного сміття. Міський голова надав доручення профільним підприємствам щодо посилення контролю за санітарним станом міста та своєчасним вивезенням побутових відходів.

Робочий день на цьому підприємстві починається о 6:30. Кожного дня на маршрути виходить 35 машин, що вивозять сміття з контейнерів для побутових відходів, а також 25 машин обладнаних спеціальним маніпулятором для вивезення контейнерів з негабаратиним сміттям. Екіпаж кожної машини складається з 3 людей: водій та два оператори. Перед виїздом на маршрут обов’язково проходять медичний огляд та перевіряють технічну справність авто. Після перевірки отримують маршрутний лист та починають об’їзд. Кожного дня вивозиться майже 10 000 кубічних метрів сміття.

Усі автомобілі підприємства обладнані датчиками навігації, на деяких з них встановлені відеокамери, завдяки чому диспетчери у режимі реального часу можуть відслідковувати місцезнаходження тієї чи іншої бригади. На підприємстві також є своя виробничо-технічна база, ремонтий цех та СТО.

Під час інспекції черговий по місту перевірив готовність підприємства та працівників до робочого дня, справність техніки та графіки маршрутних листів. Підприємство працює в штатному режимі та готове до виконання покладених на нього функцій, підсумував Грицай.

Читайте також: Замінування понад 200 будівель у Дніпрі: спеціалісти обстежили об`єкти