Site icon Телеканал «ДніпроTV»

«Щоденник війни»: управління архівної справи у Дніпрі документує події повномасштабного вторгнення

Черговий по місту Олександр Санжара, секретар міськради, перевірив роботу управління архівної справи Дніпровської міської ради на виконання доручення Бориса Філатова щодо оцифрування архівних документів та роботи з прийому документів з кадрових питань від підприємств, які знаходяться в стадії ліквідації.

В управлінні знаходяться документи органів місцевого самоврядування, ліквідованих установ, підприємств та організацій міста, які охоплюють ціле століття. Вони сформовані в 3070 фондів, які складаються з більш ніж 94 тисяч справ та зберігаються у трьох сховищах, площа яких складає 400 м2.

Мешканці міста, які звертаються за архівними послугами, в повному обсязі отримують копії та витяги архівних документів.

Від 24 лютого 2022 року архівістами ведеться електронний «Щоденник війни», в якому з офіційних інтернет-джерел збирається інформація про події, пов’язані з широкомасштабним російським вторгненням в Україну. Зокрема, деталізуються факти щодо функціонування в умовах війни органів влади, територіальної оборони та волонтерських формувань, соціального захисту внутрішніх переселенців, великих та малих підприємств, інфраструктури, медицини, транспорту, закладів освіти, науки, культури, спорту тощо.

«Якщо у мешканців та гостей міста є, чим поділитись чи що розповісти, вони можуть звертатися до архіву за телефонами: 720 70 09, 720, 70 10, 068 170 91 86», – повідомив Олександр Санжара.

Читайте також: “Вітаю незламних жінок незалежної України”, — Філатов привітав українок з 8 березня.