Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Щоденна робота поліцейського офіцера Новоолександрівської громади: як і чим живуть шерифи Дніпропетровщини

Шерифи пройдуть додаткову підготовку. В Україні стартував черговий етап реалізації проєкту «Поліцейський офіцер громади», який враховує виклики воєнного часу. Головна мета – покращити взаємодію правоохоронців з громадськістю. Як і чим сьогодні живуть шерифи Дніпропетровщини?   

«Бували п’яні дебоши, то при першому виклику все вирішувалося одразу».

Береже спокій та слідкує за порядком. Так у Новоолександрівській громаді кажуть про місцевого шерифа.

Ірина, жителька Новоолександрівки: «Скажи що-небудь погане, а він щас візьме і арештує. Як можна сказати щось погане. Поліція в нас нормальна, на все реагірують. Може навіть консультацію дати по телефону. Якщо якісь сімейні сварки, вирішується питання і в телефонному режимі».

Це все про Сергія Шлому, який уже три роки на посаді поліцейського офіцера громади. Роботи вистачає, а з початком війни – побільшало.

Сергій Шлома, поліцейський офіцер Новоолександрівської громади: «З початку повномасштабного вторгнення наша робота дуже змінилась, оскільки ми перейшли в режим роботи нон-стоп. Плюс — ми, мабуть, єдина громада, яка залишила патрулювання з населенням. Досі ми чергуємо, з початку комендантської години. Якщо у місті вона з 24:00, то у нас з 23:00».

В ОТГ зараз проживають 12 тисяч людей. Правопорядок на території забезпечують два офіцери. З місцевою владою – тісна співпраця.

Олександр Візір, Новоолександрівський сільський голова: «В мене є змога більше отримувати інформації, що робиться на території. І впливати на покращення стану і вирішування питань правоохоронного характеру».

За добу – не менше десяти викликів. Найчастіше  – це сімейні сварки або крадіжки. Робота 24 на 7. Тому і набирають у сільські шерифи тільки підготовлені кадри з високим рівнем довіри,-стверджують їхні керівники.

Микола Сідий, начальник відділу взаємодії з громадами управління превентивної діяльності: «Обирається поліцейський офіцер громади з поліцейських, які вже працюють не менше 2 років, за допомогою незалежного опитування. Довіра населення до поліцейського офіцера громади на Дніпропетровщині – 77%».

На Дніпропетровщині працює 97 поліцейських офіцерів громади. Долучитися до команди та дізнатися про набір можна на сайті обласної поліції.