Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Що трапилось на Придніпровській ТЕС

12 листопада в  місті Дніпро надзвичайники  ДСНС України та персонал Придніпровської ТЕС провели об’єктове навчання за темою “Гасіння пожеж на енергетичних об’єктах”. Під час тренувань перевірявся порядок залучення сил і засобів різногалузевого підпорядкування до оперативного реагування у разі виникнення пожежі на енергетичному об’єкті.

Згідно із задумом навчань на території ДТЕК “Дніпроенерго “Придніпровська теплоелектростанція” внаслідок короткого замикання  виникл займання маслобаків в турбінному відділенні блоку № 14. Внаслідок пожежі постраждало два працівника теплоелектростанції та під час ліквідації пожежі травмувався один пожежний-рятувальник. 

За викликом оперативного чергового станції до місця аварії було відправлено склад чергових відділень державних пожежно-рятувальних частин Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області. Перед рятувальниками і персоналом постало кілька головних завдань. На початковому етапі занять потрібно було виконувати завдання в умовах локалізації загоряння в виробничому приміщенні ТЕС, надавати допомогу постраждалим та здійснювати заходи ЦЗ по зниженню можливого впливу наслідків пожежі на діяльність підприємства.

Усі згадані заходи було вжито своєчасно. Всього у навчаннях було задіяно 6 одиниць пожежно-рятувальної техніки Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області.


 

Головне управління ДСНС України
у Дніпропетровській області