Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Що пише про Україну світова преса 15 березня

США:  NYT Незважаючи на переговори, атаки розширюються, а руйнування наростають, пише газета в головному матеріалі номера.

Фото на першій шпальті підписано: «Жителі обстріляного будинку в Києві, Україна оплакували свої втрати в понеділок, коли російські війська продовжували обстрілювати місто».

Колонка на першій шпальті вийшла із заголовком «Сотні людей тікають із портового міста в Україні». У понеділок активізувалася дипломатична активність на кількох фронтах, оскільки війна Росії проти України вступила в нову невизначену фазу: сили президента Володимира Путіна розширили  бомбардування Києва та інших міст.

WSJ пише: «Переговори зайшли в глухий кут, а боротьба за Київ вирує».

Головне фото підписано: «Пораненому надали допомогу на місці обстрілу російськими військами у Києві у понеділок, оскільки бойові дії посилилися».

У матеріалі із Запоріжжя газета повідомляє, що «Російських військових звинуватили у мародерстві». За словами місцевих жителів, російські війська вбивають мирних жителів та грабують магазини та будинки в окупованих частинах України.

 

Японія: 

Видання The Japan Times повідомляє, «Війна в Україні відкриває «нову еру» для США».

Фото мітингу демонстрантів на підтримку України біля Білого дому у Вашингтоні 25 лютого, підписано, «Спроби дипломатії натрапили на кам’яну стіну, оскільки президент Росії Володимир Путін відмовляється брати участь у будь-яких серйозних переговорах, залишаючи неясним закінчення гри».

ОАЕ:

Газета The National з Еміратів пише, “Переговори про припинення вогню в Україні продовжуються за допомогою відеозв’язку… Обидві сторони припускають, що деякі результати можуть бути помітні після початкових зустрічей”

Росія:

“Московська правда” на першій шпальті пише, “Масштаби залежності від імпорту виявились вражаючими. Лише 10% представників російського малого та середнього бізнесу заявили, що вони взагалі не залежать від імпорту. Такі дані було отримано за результатами опитування.

Греція: 

Обкладинка глянсового журналу Marie Claire April  підписана: “Воля означає Свобода”. Номер присвячений Україні, трагедії, яку пережив її народ.

Австрія:

Газета Der Standart:  головний матеріал газети розповідає про ракетний обстріл Києва.

Головне фото підписано: «Після ракетного обстрілу на півночі Києва у понеділок довелося рятувати 63 особи».

Австрійська газета KURIER

На першій шпальті газети інформація про збір допомоги для України. «Ми допомагаємо разом! Сімейна допомога, Україна». Ситуація драматична. Інфраструктура значною мірою зруйнована – у багатьох місцях немає ані електрики, ані води.  

Німеччина:

Головне фото газети Frankfurter Allgemeine Zeitung візит до лікарні: Президент України Зеленський із пораненим солдатом у Києві.

Головний матеріал газети, присвячений новим санкціям, вийшов із заголовком: «Країни ЄС домовилися про подальші санкції».  Ще один матеріал вийшов із заголовком «Немає рішення з Пекіна», а один із текстів на першій шпальті має назву «Чи справді Путін просив у Китаю зброю та допомогу проти західних санкцій, не можна судити з боку». На жаль, так завжди буває з витіканням інформації. Однак той факт, що цю новину категорично спростували в Москві та Пекіні, свідчить про те, наскільки чутливим це питання для обох сторін.  Навряд чи це відповідало б імперським домаганням Путіна, якби він шукав підтримки у Сі Цзіньпіна після початку війни;  це було б публічним визнанням військової та економічної слабкості. З іншого боку, для Китаю будь-яка спроба допомогти Росії пом’якшити або обійти західні каральні заходи загрожує ризиком бути втягнутою у вир санкційної політики.