Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Що писали світові ЗМІ про Україну 19 червня

Головні теми:

Велика Британія

«The Independent» – «Прем’єр-міністр повертається до авіабази RAF Brize Norton вчора після візиту до столиці України Києва»

Депутати-торі попередили Джонсона про проміжні вибори

Опозиція кажє, що подвійна поразка завдасть удару по авторитету прем’єр-міністра.

«Sunday Times» – «Борис Джонсон написав для Sunday Times колонку, де закликає західних лідерів підготуватися до довгої війни в Україні. У ній йдеться, що прем’єр-міністр закликав своїх союзників зберігати самовладання та забезпечити Україні «стратегічну стійкість, щоб вижити і зрештою здобути перемогу» або зіткнутися з ризиком «найбільшої перемоги агресії в Європі з часів Другої світової війни».

Колонка: «Борис Джонсон: Ми ніколи не будемо в безпеці, якщо відвернемося від доблесної України»

Іспанія.

«El País» – «Україна оплакує смерть свого наймолодшого героя»

Похорони 24-річного Романа Ратушні, який загинув у війні, яка забирає понад 100 втрат на день, сколихнула країну

Стаття: «Світова економіка боїться падіння»

Аналітики попереджають про несприятливий сценарій через путінську війну та підвищення ставок після рекордного туристичного сезону.

«La Vanguardia» – «Буча повертається до життя після звірств російського вторгнення»

Італія.

«Corriere della Sera» – «По зброї для Києва йде сутичка між Конте та Ді Майо, якому тепер загрожує вигнання. Проект резолюції: більше постачання не буде. Посол Росії аплодує. Міністр: безпека у небезпеці

«Україна зараз забуває свої старі кордони». Президент України Володимир Зеленський відвідує Миколаїв та Одесу на фронті. Переговори заморожені до серпня, прес-секретар МЗС Москви Марія Захарова: “Кордонів більше не існує”.

«Il Fatto Quotidiano» – «ДІАЛОГ глухих у Києві: «Контрнаступ у серпні».

Інші плани у США та Німеччині

Україна говорить про можливе відновлення переговорів з Росією та укладання миру на кінець серпня. Але обумовлює перезапуск переговорів постачанням обіцяної йому Заходом зброї і, отже, поліпшенням позицій на війні, доки війська Москви продовжують наступ по всьому Донбасу.

«Libero» – M5S кидає виклик Драгі за зброю в Києві. Тепер розкол ближче.

«Путін виграв перший тур із Заходом». Барбара Спінеллі, журналіст, стверджує: «Неправда, що обидві воюючі сторони будуть невдахами. Росія втратить багато, але вона зможе сказати, що завоювала основні, промислово розвинені частини України. Україна ж, з іншого боку, буде державою-невдахом завдяки західній зброї, яка згубно затягнула війну». Важко не поділитися цим досить зрозумілим діагнозом.

Косово

«Koha Ditore» – «Британський прем’єр відзначає втому українців від війни з Росією»

Підпис під фото: «Санкт-Петербург, 18 червня (АП) – Сербський член Президії Боснії та Герцеговини Мілорад Додік зустрівся в суботу в Санкт-Петербурзі з президентом Росії Володимиром Путіним. Під час їхньої зустрічі боснійський націоналіст сказав російському президентові, що Боснія не хоче вводити санкції проти Росії у зв’язку з її воєнною операцією в Україні. Путін висловив надію, що відносини між Росією та Боснією будуть розвиватися ще більше, незважаючи на нинішні труднощі».

Німеччина

«Der Tagesspiegel». Головний матеріал: «Через різке скорочення постачання природного газу з Росії вже влітку можуть бути обмеження для економіки Німеччини».

Туреччина

«OLAY»– «Особлива увагу «хорошому другові» Джонсону

Президент України Зеленський, який не глянув в обличчя французькому лідеру Макрону, який відвідав Київ, дуже тепло зустрів прем’єр-міністра Великобританії Джонсона.

Джонсон, якого Зеленський називає «дуже добрим другом», запропонував розпочати програму військової підготовки в Україні.

Філіппіни.

«Philippine Daily Inquirer» – «Україна наближається до «європейської мрії» Київ отримав значний імпульс у п’ятницю, коли Європейський союз схвалив його кандидатуру в блоці, що віщує серйозне геополітичне зрушення після вторгнення Росії.

Австралія.

«The West Australian» – ЦЕ ВИТРАТИ СВІТУ, ЯКИЙ МИ ЗНАЄМО (і ми не відчуваємо себе добре)

Наші фінансові проблеми набувають біблійних розмірів, оскільки зростаючі витрати спадають на бюджети домогосподарств, і це буде лише набагато, набагато гірше.

 

Панама

«LEP» – Україна наближається до вступу в ЄС

США.

«NYT». Підпис під фото: «Морг у Львові, Україна. Коронери, бальзамувальники і могильники залишаються в шрамах від постійних похоронів і поховань».

«В Україні «Нескінченний караван смерті». Невідомі жертви війни та неминучі страждання

«WP». – «Рішення залишатися на місці або тікати із зруйнованих квартир пов’язане з двома країнами»

«У Слов’янську конфлікт лояльності з наближенням російських військ»

Підпис під фото: «59-річна Олена Войтенко – одна з небагатьох жителів, які вижили після влучення смертоносної ракети біля її будинку 31 травня у Слов’янську, Україна».

«Arkansas Democrat Gazette» – «Україна вручила медалі медикам»

«Найкращі люди вмирають», — журяться на похороні молодого солдата

Підпис під фото: «У суботу солдати тримають сигнальні ракети на похороні активіста та солдата Романа Ратушного у Києві, Україна. Ратушний загинув у бою під Ізюмом, де за контроль борються російські та українські війська».

Австралія

«Mosman Daily» – гарна перша шпальта. 

Україна особлива: місцеві герої та біженці. Тут глибокі зв’язки з Україною. Журналістка розмовляє з деякими незвичайними місцевими жителями про те, що вони роблять, щоб полегшити страждання в розореній війною країні.