Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Що писали світові ЗМІ про Україну 18 липня

Головні теми газет:

Велика Британія

«The Times» – «Загроза «загибелі» з-за Криму»

Росія атакувала Миколаїв, суднобудівне місто на півдні України а високопоставлений чиновник Кремля пообіцяв «кінець світу, якщо президент Зеленський зробить спробу повернути Крим»

«The Courier & Advertiser» – «Радість від того, що українська родина та домашня тварина знаходять безпеку в Пертширі» (Шотландія)

Українські мати та дочка кажуть, що їх тепло зустріли після того, як вони поміняли свій зруйнований війною будинок на котедж неподалік Купар Ангус.

Стаття – «Командувач збройних сил Великобританії відкинув чутки про те, що президент Росії Володимир Путін «нездоровий» або може бути вбитий, назвавши його «прийняттям бажаного за дійсне».

«Vorarlberger Nachrichten» – «Після перерви Росія починає наступ на Україну»

Бельгія

«De Standaard» – «Українські біженці застрягли через відсутність житла»

Кількість місцевих притулків для втікачів у Фландрії, схоже, поступово скорочується. У транзитному центрі Аріан у Волюві-Сен-Ламбер знаходяться 1070 біженців, яким нема куди йти.

Чехія

«Hospodarske Noviny» – «Коли на нас почали сипатися бомби, не було сенсу чекати на подання заявки до ЄС».

За словами віце-прем’єр-міністра України Ольги Стефанішиної, кожен громадянин Росії та кожен російський політик мають усвідомити, що вони розплачуються за злочини путінського режиму.

Німеччина

«Augsburger Allgemeine» – «Єдність допомагає проти Путіна»

Путін любить сіяти розбрат. Це психологічна частина війни. Тож йому, безперечно, подобається той факт, що в Німеччині йде суперечка про те, як замінити російський газ, який, можливо, більше не надходить. Диктатору вдалося болісно відновити дебати про атомну енергетику у цій країні. Воїн-психопат добре знає почуття німців. Ось чому він вбиває неприємний клин у берлінську коаліцію, знаючи, що відмова від ядерної енергії це питання ідентичності зелених.

З такими тиранами, як він, найкраще боротися разом.

Підпис під фото: «Цього тижня буде п’ять місяців, протягом яких світ спостерігає за бойовими діями та загибеллю в Україні майже в реальному часі. Десятки тисяч покинули країну, а ті, хто залишився на місці, шукають невеличких втеч від повсякденного життя. Як ця пара з Одеси. «Я навіть не можу передати словами, як танці допомагають мені в цей час. Вони дозволяють забути все те непривабливе, все гидке, що принесла ця війна. Ми можемо разом піти під землю», – каже Олена. Її чоловік Олексій навчає дітей у своїй школі танців, їх залишилися одиниці. Війна перебуває у вирішальній фазі: Кремль озброюється для повторних атак, а Україна дає відсіч усіма силами. Історію Олексія та Олени ви можете прочитати на сайті».

«Rheinische Post» – «Бойові дії в Україні посилюються»

Москва знову посилює атаки на Донбасі, Київ теж переходить у наступ.

Швейцарія

«Blick» – «Українські колаборанти»

Обурений зрадою серед українських силовиків президент Володимир Зеленський вчора звільнив керівників спецслужби та Генпрокуратури. Понад 60 співробітників цих відомств залишилися на підконтрольних Росії територіях, де співпрацювали з ворогом, йдеться в повідомленні. 

Зеленський також назвав цифри щодо перебіжчиків: проти працівників прокуратури та інших правоохоронних органів відкрито 651 кримінальне провадження за фактами державної зради та співпраці з російськими службами. Зеленський говорив про “серію злочинів проти основ національної безпеки”.

«Neue Zürcher Zeitung» – «Київ виграє від західної зброї»

Точні дані допомагають у боротьбі з агресором

Російський шквал вогню знову продовжується. Але системи озброєння із заходу, схоже, починають позначатися. Для успіху потрібні не тільки гранати та артилерія, а й інформаційна перевага та швидкі рішення.

«Tages-Anzeiger» – «Федеральний уряд відмовляється приймати пораненних українців»

Офіційний запит: Кантони були готові прийняти українських поранених. Але федеральний уряд натиснув на екстрене гальмо.

Чи готова Швейцарія приймати українських пацієнтів і лікувати їх у своїх лікарнях?

Франція

«Le Figaro» – «Динаміка аеронавтики не піддається кризам»

Airbus та Boeing оголосять про нові контракти. Лондон та Токіо вивчають проект злиття Tempest та FX, їх майбутньої програми бойових літаків.

В аеронавтиці призначено зустріч на виставці у Фарнборо. Війна в Україні не гальмує комерційної авіації, а стимулює військові ринки.

Китай

«Global Times» – «Постачання важкого озброєння в Україну підвищує ризик Третьої світової війни»

Канада

«National Post» – «ЗЕЛЕНСЬКИЙ ЗВІЛЬНЮЄ ПЕРШИХ ЧИНОВНИКІВ».

Головний матеріал: «Український священик розплакався, коли у неділю поховали дитину вбиту російським ракетним ударом»

Підпис під фото: У неділю люди присутні на похороні чотирирічної Лізи Дмитрієвої, яка загинула в четвер у результаті ракетного обстрілу Росією Вінниці, Україна.

«Будь сміливим як Україна»

Відлуння протестів

«THE GLOBE AND MAIL» – «УЗИ ВІЙНИ»

Коли польський патріот прийняв родину українських біженців, їх розділила запекла політика минулого. Разом вони знайшли спільну мову

Підпис під фото: «Анджей Кроліцький з українкою Ольгою Воронецькою та її донькою Анастасією у своєму домі під Варшавою. Пані Воронецька та пан Кроліцький походять з території України, яка колись була частиною Польщі».

Колонка: «Зеленський просить Трюдо посилити тиск на Росію після разблокування турбін»

США

«Arkansas Democrat gazette» – «Зеленський звільнив начальника СБУ та генпрокурора». Імовірна державна зрада в агентствах

Підпис під фото: «Люди запалюють свічки в неділю в православній церкві у Вінниці, Україна, в пам’ять про людей, які загинули в місті внаслідок російського обстрілу минулого четверга. Російські ракети вбили щонайменше 23 людини та отримали поранення понад 100, повідомили українські чиновники».