Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Що писали світові видання про Україну 29 травня

Головні теми: Україна просить зброї, але ключові союзники вагаються. США та Великобританія можуть одночасно оголосить про постачання передових ракетних систем великої дальності. Путін хоче дозволити експорт зерна з України, якщо Захід послабить санкції. Величезні втрати танків у Росії ставлять під сумнів їхню користь для сучасних війн. Путін готовий поновити переговори з Україною та застеріг Німеччину від постачання зброї. Всесвітня вільна торгівля була вчора: тепер Захід робить ставку на союзи на основі цінностей. По всій Росії виникли масові рухи, очолювані переважно жінками, надання масової допомоги російським солдатам.


Британія . «Україна просить зброї, але ключові союзники вагаються»

Україна перебуває в гонці з часом, щоб врятувати східний регіон Донбасу, оскільки безжальні російські артилерійські та повітряні удари загрожують переламати хід війни, а підтримка непокори Києва серед деяких західноєвропейських союзників, схоже, слабшає.

The Sunday Telegraph вийшла с заголовком «Чому танки мали свій останній день. Величезні втрати Путіна ставлять під сумнів їхню корисність для сучасних армій».

Путін мертвий? – таке питання в заголовку «Daily Star». Газета має припущення, що Путін мертвий а його роль виконує двійник

Австрія. «Kleine Zeitung» – «Путін дозволить експорт зерна з України, якщо Захід послабить санкції».

«Neue Vorarlberger Tageszeitung». Війна в Україні. Чоловік із Форарльберга, який багато років живе у Стокгольмі, розповідає, як переживають українську війну у Швеції та які наслідки.

Данія. «POLITIKEN». Заголовок: «Ідея європейської оборони за межами НАТО є подарунком Путіну».

«Morgenavisen Jyllands-Posten» – «Мирний активіст: НАТО – це не відповідь. Роберт Холл, засновник екопоселення на Готланді, намагатиметься перешкодити вступу Швеції до НАТО».

Німеччина «Der Tagesspiegel» – «Путін застеріг Німеччину від постачання зброї».

У телефонній розмові з канцлером Олафом Шольцем (СДПН) та президентом Еммануелем Макроном у суботу кремлівський бос сказав, згідно з російською інформацією, що подальші постачання зброї «небезпечні». В результаті є ризик, що «ситуація в Україні продовжить дестабілізуватись, а гуманітарна криза погіршиться».

 

«NDdiewoche» – Цінності та ланцюжки поставок. Всесвітня вільна торгівля була вчора. Тепер Захід робить ставку на союзи на основі цінностей. Що за цим стоїть?

«FAZ». Головний матеріал: «Молоді та ліві: цей ярлик був присвоєний новообраним фракціям СДПН та зеленим після федеральних виборів.

«La Stampa» – «Путін відкритий до діалогу з Києвом», Москва — Шольцу та Макрону: ми ведемо переговори про пшеницю, але більше не треба зброї для України.

«La Repubblica: ” «Путін відкриває зерно. ЄС готовий його супроводжувати»: Кремль готовий працювати разом, щоб розблокувати експорт із портів Чорного моря, заражених мінами.

«Corriere della Sera»: «Погляд із Москви на пшеницю»; Макрон та Шольц слухають Путіна.

Цар: “Діалог, а зброї більше немає”. Росіяни наступають, українці на відхід із Сєвєродонецька. Кремль проводить випробування гіперзвукової ракети.

Франція. «Le parisien» – «Світовий дефіцит пшениці. Нова зброя Путіна»

Кувейт. «Kuwait Times».
«Росія завдає удару та захоплює стратегічне місто». Москва провела випробування гіперзвукової ракети.

ОАЄ «Khaleej Times» – «Перевага Росії на Донбасі»

Москва досягає солідних успіхів на сході України в міру зміни динаміки.

«NYT»  – «Краудсорсинг по всій Росії  для надсилання базової допомоги солдатам».

«WP» – «Повернувшись додому. Американські військові допомогають розібратись із війной в Україні»