Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Що потрібно для виїзду за кордон чоловікам з інвалідністю: інструкція від Держприкордонслужби

У Держприкордонслужбі повідомили, які документи необхідно взяти з собою тим чоловікам, яких лікарі визнали непридатними до служби в армії. Про це йдеться у повідомленні.

Особи з інвалідністю (незалежно від групи) мають право на виїзд з України за наявності одного з таких документів, що підтверджують інвалідність:

– довідки до акту огляду медико-соціальною експертною комісією (форма первинної облікової документації № 157-1/о);

– або посвідчення,  яке підтверджує  відповідний  статус;

– або пенсійного посвідчення чи посвідчення, що підтверджує призначення соціальної допомоги
відповідно до законів України, в яких зазначено групу та причину інвалідності;

– довідки для отримання пільг особами з інвалідністю, які не мають права на пенсію чи соціальну допомогу за формою, затвердженою Мінсоцполітики.

На початку серпня на сайті ДніпроТВ повідомлялося, що в найближчий час у застосунку «Дія» з’явиться нова послуга — оформлення дозволу на виїзд дитини за кордон. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

«Оформлення дозволу на виїзд дитини за кордон — доволі незручна процедура. Вона точно з паперового та забюрократизованого минулого. Треба знайти всі паперові документи та свідоцтва, а головне — час та гроші на нотаріуса. А ще — носити завірену нотаріусом паперову заяву з собою. Її можна випадково втратити, і доведеться ще раз проходити всю процедуру спочатку», – розповідає про сьогоднішнє оформлення виїзду Михайло Федоров.