Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Що думають батьки та дієтологи про нове шкільне харчування у Дніпрі

Після впровадження змін у шкільних їдальнях, батьки учнів розділилися на два табори. Одні вимагають повернути у їдальні сосиски та булочки, інші говорять про корисні харчові звички, які потрібно запроваджувати змалку. Так хто правий, чи таких немає? Про це говорили у у програмі “Твій вечір” на каналі ДніпроTV.

“Можу вам сказати таке: сьогодні я у складі бракеражної комісії у школі, де навчається моя дитина, виходила в їдальню, для того, щоб подивись, скуштувати і, знаєте, мати власну думку з приводу нового меню. Була така класична страва: це куряча котлета з начинкою з сиру солоного, макарони і салат із капусти. Традиційна, нічого нового. Але діти не хотіли навіть куштувати ту нову котлету, бо вона виглядає для них незвично. Це звичайна парова котлета з рубленого курячого філе з начинкою. Хтось скуштував, тоді там змогли сказати: “смачно-несмачно” Але, дивиться: більш старші школярі їли без питань. Все, що стосується дітей перших-других класів, там дуже складно”, – розповіла голова громадської організації “Батьківська рада Дніпра” Яна Бутиріна.

Зараз у батьківських чатах майже одні фотографії їжі.

“Знімки їжі виглядають дуже неприємно. Ці маленькі тарілки, в яких абсолютно всі продукти лежать, все випадає, все зверху, діти на це дивляться, вони не можуть це їсти. Знову ж таки, вони кажуть, що це некрасиво, це несмачно. Тому всі батьки дещо незадоволені тим, що відбувається. Я не знаю, хто з нашого комітету щось пробував чи ні, але наразі все в дикому жаху”, – розповідає мати школяра Анна Бровко.

Нове шкільне меню розроблялося компанією з організації харчування, технологами, дієтологами, лікарем-санепідеміологом.

“Було включено пропозиції батьків, питали у дітей – які страви їм смакують більше. Меню розроблено з вимогами постанови Кабінету міністрів № 305, регламенту 22\05. Включено кожного дня овочі, фрукти, молокопродукти. Збільшено порції м’ясних страв, рибних страв, збільшилися гарніри, включено сухофрукти. Так, є також и зменшення. Більшість батьків турбує зменшення солі і зменшення цукрів. Зменшення солі є поступовим, і воно діє зараз”, – повідомила  технолог компанії з організації харчування Олександра Малашева.