Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Шалені лотерейниці: українські майстрині об’єдналися задля допомоги ЗСУ

Вони називають себе «шаленими лотерейщицями». Вже рік майстрині зі всієї України виставляють лоти для розіграшу своїх виробів. Серед них ексклюзивні наплічники, прикраси з бісеру та вишиті рушники. Донати з лотереї спрямовують на закупівлю зігрівайок та медичних виробів для військових.

Юристка Ірина завдяки своєму хобі допомагає військовим. Вона — активна учасниця лотереї, донати з якої йдуть на закупівлю зігрівайок, оклюзійних наліпок та інших потрібних для фронту речей .

Ірина Глянь, майстриня, волонтерка: «Всю зиму купували зігірівайки хімічні, бо хлопцям дуже холодно було. Та і наразі березень попереду, мабуть, буде не дуже тепло. Тому ще купуються вони лля рук, для ніг, для тіла».

За донат у розмірі 25 гривень людині присвоюють номер. Лотерея проходить у прямому ефірі, переможців обирають генератором випадкових чисел. Наступний розіграш буде цими вихідними.

Ірина Глянь, майстриня, волонтерка: «Там будуть наплічники і певна кількість буде, розкрию секрет, обкладинок. Цього в нас ще не було — обкладинки на записники. Цього ми ще не робили. Вони будуть в патріотичній тематиці. А потім буде весна».

Вироби для лотереї надають майстрині зі всієї України. Виграшні лоти майстрині розсилають по всьому світові.