Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Сезонна алергія, як вберегтися: поради фахівців

Літо – важкий час для алергіків. Хтось страждає нею з дитинства, когось хвороба наздоганяє у зрілому віці. Загалом з алергією борються майже 35% українців. І кожен рятується, як може. Головне – не займатись самолікуванням, а звертатись до фахівців.

«Виявлялася вона у мене досить складно, тому що я не розуміла, що мені робити. Це було вперше для мене».

Ксенія почала страждати на алергію влітку цього року. Раніше проводила літній сезон без переймань. Відтепер запасається ліками.

Ксенія Головач, алергік: «Я одразу побігла до аптеки, почала купувати різноманітні ліки, прочитала в інтернеті. Тому рятуюсь спреєм для носа, він у мене завжди поряд».

Щоб врятувати організм від алергічної реакції, Ксенія також використовує сольовий розчин.

Ксенія Головач, алергік: «А також прибирання вологе у моїй кімнаті, моїй квартирі. І також менше прогулюватися такою сухою порою року».

На що саме алергія — Ксенія не знає.

Ксенія Головач, алергік: «Це скоріш за все амброзія, полин, також укуси комарів».

Дівчина планує відвідати лікаря, аби не займатися самолікуванням.

Дар’я стала алергіком ще у 7 років. В їх родині цю проблему мають дідусь та бабуся.

Дар’я Ткаченко, алергік: «Дуже складно мною це переноситься, дуже болісно, я сказала б. Нежить мучить, можу вночі прокинутися від того, що чхаю, не можу зупинитися. Очі також можуть свербіти, сльози течуть».

Найважчі місяці для Даші — травень та серпень. Алергію викликають рослини амброзія та тимофіївка.

Дар’я Ткаченко, алергік: «Я приймаю ліки, пігулки від алергії, капаю ніс та очі».

В аптеках запевняють, статистику збільшення продажу антигістамінних препаратів надати важко, адже багато людей виїхали за кордон. Проте, тим, хто залишився в Україні, фармацевти допомагають обрати необхідний засіб.

«Коли приходять, 50% вже говорять конкретно, а 50% – за порадою. Тут враховується вік, за кермом чи ні, що приймав, що допомагало. Виходячи з цього ми вже щось радимо. До кожного індивідуальний підхід».

Варто не нехтувати і звичайними правилами гігієни: прати одяг, приходячи з вулиці, робити вологе прибирання та приймати душ. А головне — відвідувати алерголога.

Читайте також: Громада проти влади: мешканці Гупалівки та Чернеччини борються з головою ОТГ