Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Сезон гарбузів: смачне та правильне харчування

Скарбниця вітамінів. Саме так дієтологиназивають гарбуз. Він покращує кровообіг і навіть рятує від стресу. Сезонний овоч не лише корисний, а й смачний. Варіацій його приготування безліч, тому кожен знайде собі рецепт до душі. Дніпряни віддають перевагу запеченому та з молоком. Дієтологи ж радять їсти жовтобоких у сирому вигляді чи на пару.

Гарбуз має безліч вітамінів та мінералів, що робить осінній овоч одним з найпоживніших.

“Дуже багато вітамінів групи А, групи Б. Вітаміни групи Б – вони покращують центральну нервову систему, що зараз дуже актуально у стані стресу, скажемо так. Ще багато вітаміну С, і саме головне, що у гарбузі є вітамін К, якого дуже мало, до речі, у інших продуктах. А саме вітамін К він покращує наші кров’яні еритроцити, тому покращує кровообіг”, – зазначила дієтологиня Ірина Мірошниченко.

Ціни на гарбуз у супермаркетах та на ринках не надто різняться. Залежить від сорту. У середньому кілограм вартує до 25 гривень.

Якщо ви купуєте порізаний гарбуз, то його термін придатності лише тиждень. А ось цілий та неочищений у прохолодному місці може зберігатися аж до весни.

Читайте також: У Дніпрі розпочався конкурс «Битва хорів»

https://www.youtube.com/watch?v=vUoi0wnoAu0