Site icon Телеканал «ДніпроTV»

СБУ затримала посадовицю податкової Дніпропетровщини на хабарі у понад півмільйона гривень

Керівниця одного з відділів Головного управління Державної податкової служби у Дніпропетровській області брала гроші з підприємців, щоб їм штучно не заважали вести бізнес. Хабар їй мали платити щомісяця, повідомляють в СБУ.

Так, за 300 тис. грн щомісяця вона пообіцяла власнику бізнесу у сфері валютно-обмінних операцій «закрити очі» на формальні недоліки, які виявили під час чергової перевірки фінансово-господарської звітності.

У разі несплати хабара вона погрожувала додатковими перевірками для блокування бізнесу. Щоб замаскувати злочинну діяльність податківиця залучила свого родича як посередника для передачі грошей.

Після документування цих фактів СБУ затримала посередника в одному з кафе Дніпра під час отримання частини хабара. Згодом затримали і саму працівницю податкової.

Наразі задокументовано два факти «траншів» на загальну суму понад півмільйона гривень. Під час обшуків у її квартирі знайшли велику суму готівки, походження якої наразі перевіряється.

Обом фігурантам оголосили підозру за ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин злочину і притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до нього.

Читайте також: Вночі окупанти обстріляли Нікополь: загинув чоловік