Site icon Телеканал «ДніпроTV»

СБУ викрило посадовців Кабміну та Торгово-промислової палати, які працювали на окупанта

Служба безпеки України викрила російську агентуру, до якої входили посадовці Кабміну і Торгово-промислової палати України. Наразі зловмисники знаходяться під вартою, повідомляє пресслужба відомства.

Як з’ясувала СБУ, завідувач відділу Секретаріату Кабміну і керівник однієї з дирекцій ТПП передавали ворогу різну розвідінформацію: від стану обороноздатності до облаштування держкордону та персональних даних українських правоохоронців. За це вони отримували від 2 до 15 тис. дол. за завдання.

Зрадника, який працював в Уряді, завербували ще в 2012 році два кадрові співробітники фсб під час подорожі в росію. Для передачі файлів він домовлявся через закритий Telegram-канал про зустріч зі своїм «зв’язковим» – одним із працівників Торгово-промислової палати. 

«Зв’язківця» теж завербували у москві співробітники 5-ї служби фсб. Готував його представник служби Юрій Водолазкій. Свій інструктаж співробітник ТПП отримував згодом у тимчасово окупованому Сімферополі. Зазвичай фсб платила йому за двох, а вже в Києві він розподіляв гроші. Паралельно він займався підбором інших «кандидатів» для вербування.

Наразі слідчі СБУ повідомили обом зловмисникам про підозру у вчиненні злочину за ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу. Суд обрав їм міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Досудове розслідування триває.

Читайте також: Окупанти обстріляли Мар’янське та Велику Костромку у Криворізькому районі