Site icon Телеканал «ДніпроTV»

СБУ викрила на співпраці з ворогом одного з керівників «Укренерго» та агента рф, що «зливав» позиції ЗСУ у Бахмуті

Служба безпеки у результаті слідчо-оперативних дій задокументувала злочинну діяльність начальника одного з регіональних підрозділів Національної енергетичної компанії «Укренерго». Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Перебуваючи на тимчасово окупованій території Донеччини, посадовець добровільно погодився співпрацювати з ворогом та обійняв посаду очільника так званих «Маріупольських магістральних мереж днр».

Після «призначення» він передав окупаційній адміністрації активи захопленого об’єкта та організував від’єднання його потужностей від Об’єднаної енергосистеми України.

Наразі зраднику повідомлено про підозру у пособництві державі-агресору. Тривають комплексні заходи для його затримання і притягнення до відповідальності.

Крім того, на Донеччині контррозвідники СБУ затримали ворожого агента, який збирав розвіддані щодо позицій артилерії та інших бойових підрозділів ЗСУ в районі Бахмута.

Встановлено, що інформатор був завербований кадровим співробітником російських спецслужб. Замовників також цікавила інформація щодо наслідків ворожих ракетних ударів по місту та перебування представників міжнародних організацій в регіоні.

За викритими фактами протиправної діяльності тривають заходи для притягнення до відповідальності всіх винних осіб.

Читайте також: У Дніпрі на блокпості затримали чоловіка, який перевозив гранати та набої.