Site icon Телеканал «ДніпроTV»

​Санкції проти рф за останню добу

Світова спільнота разом із міжнародними компаніями продовжують накладати санкції на росію через її вторгнення в Україну. Про це повідомляє Мінцифра.

Країну-агресора виключили зі складу Ради Європи після 26 років участі в організації. Це перший в історії такий випадок. Крім того, міжнародна шахова федерація FIDE перенесла Всесвітню шахову олімпіаду 2022 року з Москви до Індії і також тимчасово усунула збірні рф та Білорусі від участі у змаганнях.

З росії продовжують йти технологічні компанії. Samsung заявила, що припинили поставки своєї продукції до країни, а компанія Qualcomm, яка випускає обладнання для бездротового зв’язку, зупинила на росії продаж своїх продуктів.

Кінокомпанія Paramount призупинила роботу на території рф. Також, за даними аналітичної компанії Sensor Tower, з російського App Store були видалені 6982 застосунки з початку війни в Україні.

Фармацевтичні компанії Pfizer, Lilly, AbbVie, Sanofi та MSD, які раніше повідомили про зупинення діяльності на росії, відмовилися проводити клінічні дослідження своїх препаратів. 

Крім того, компанія Games Workshop призупиняє продаж продукції Warhammer у рф, а виробник кави Illy припиняє туди постачання.