Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Самоуправство чи непорозуміння: мешканцям котеджного містечка обмежили доступ на територію житлового комплексу

Не пускають у власні домівки! З такою проблемою до нашої редакції звернулися мешканці котеджного містечка на житломасиві Придніпровський. Людям обмежили доступ на територію ЖК, де знаходяться їхні будинки. Що це, самоуправство чи непорозуміння між власниками житла та управляючою компанією? 

«У нас немає задачі починати війну. Ми змушені були написати заяву до міліції, бо я не можу потрапити додому. Точніше, заїхати автівкою».

Два дні тому Сергію не дали заїхати на територію містечка, де чоловік проживає в одному з будинків.

Сергій Фомін, мешканець котеджного містечка: «Якісь незнайомі люди, посилаючись на вказівки свого керівництва, яке наказало їм, не пускали на територію немов би неплатників послуг ЖКГ. Пішки я можу пройти, а ось на машині — ні. Нам запропонували інший в’їзд, будівельний, який розташований з лівого боку будинку».

Їхати доводиться узбіччям, в’їзд не обладнаний і розрахований на будівельну техніку.

Окрім цього, з мешканців намагаються стягувати плату за обслуговування будинку. При цьому договір на надання таких послуг, каже Сергій, керуюча компанія з власниками житла не укладала.

Сергій Фомін, мешканець котеджного містечка: «Наша основна задача — зрозуміти взаємовідносини нас з представниками управляючої компанії. Ми хочемо зрозуміти, що знаходиться в її підпорядкуванні, на балансі. Чи мають вони право керувати. Бо нас змушують платити гроші за обслуговування, які не можуть економічно обґрунтувати».

За словами мешканців, побудувати діалог з управляючою компанією намагаються з жовтня. Однак, відповідей на свої питання люди так і не отримали. Після обмеження доступу на територію, жителі звернулися до поліції та у ЗМІ.

Ледве не магічним чином під час приїзду знімальної групи представники управляючої компанії одразу вийшли поспілкуватися з людьми і знайшли коріння проблеми.

Євген, представник управляючої компанії: «Питання виникло через помилковість одноособового рішення минулого керівництва. На сьогодні керівництво компанії змінено. Є новий керівник, готовий до діалогу. Ми вже це щойно обговорили з власниками домоволодінь. Питання вже вирішено і доступ розблоковано».

Однак, мешканці містечка до обіцянок поставилися скептично, оскільки вже чули подібні заяви від попередніх очільників компанії.

Тож чи буде вирішена проблема — покаже час. А ми продовжимо слідкувати за перебігом подій.