Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Саджанці червоного дубу висадили у сквері Металургів

Дуб – символ незламності та могутності. Саме з такими словами асоціюється й Україна зараз у всього світу. Тому саме саджанці червоного дубу було вирішено висадити в сквері Металургів. Ініціаторами стала асоціація рестораторів та готельєрів Дніпра, також до них доєдналася громадська організація ділових жінок України.

Нещодавно волонтери разом зі студентами висадили вейгели та сріблясті клени у сквері Янгеля. Тенденція озеленення Дніпра продовжується і зараз.

Олена Булах, голова громадської організації «Асоціація рестораторів та готельєрів Дніпра»: «А сегодня у нас высаживают наши доблестные кулинарные войска – это наши повара, которые днями и ночами сидят на кухне. Они работают и кормят огромное количество людей. И я вот подумала: хочется их немного вытащить от их столов, от их мисок, от этой рутины».

Висадили трирічні саджанці червоного дубу. Вони розпустять свої крони та будуть створювати затишок у сквері. Також їх особливість – помаранчеве листя восени, що додасть різнобарв’я.

Сусанна Живілова, директорка комунального підприємства «Дирекція території об’єктів рекреації» Дніпровської міськради: «Дуб – це дуже сакральне дерево для українців. Воно є оберегом і символом витривалості, мужності, могутності. Тому ми вважаємо, що дуже доцільно було в цій локації висадити саме ці дерева. Оскільки, коли дерева будуть дорослі, вони мають широку крону, будуть створювати тінь».

У міськраді розповіли: озеленюватимуть місто і надалі. А ці червоні дуби прикрашатимуть Дніпро протягом чотирьох сотень років.