Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Римма Литвиненко: «Музика – то моя любов та моя душа»

Один помах палички – і її слухається складний механізм оркестру, а глядацька зала завмирає. Художня керівниця духового оркестру Римма Литвиненко: про магію музики, пошук талановитих музикантів та залежність від сцени.

Римма Литвиненко знає, як полонити серця публіки. Для цього в її арсеналі є флейта та диригентська паличка. А за спиною  – служіння музиці протягом всього життя.

“Я після школи одразу вступила до цього музичного коледжу. І ти вже ідеш як по певному шляху. Ти знаєш, що у тебе далі буде академія, а далі – подивимось. З 4 курсу коледжу я пішла працювати у 2 музичну школу. Пропрацювала там 8 років, а коли вже навчалась в академії – мені запропонували працювати тут – я не мала ніяких сумнівів”, – розповідає флейтистка, диригентка духового оркестру Римма Литвиненко.

Під керівництвом Римми Литвиненко – цілий духовий оркестр музичного коледжу. Студенти чекають на кожне заняття з нетерпінням, бо знають – викладачка дуже уважна і зробить все, аби кожен студент міг проявити себе.

“Мені подобається роботати з пані Риммою. І мені подобається її техніка, як вона виставляє для кожного оркестранта і кожен оркестрант може вважати себе повноцінною частиною оркестру і його будуть поважати”, – каже студент музичного коледжу Серафім Марцинков.

Понад 15 років викладацького досвіду – колишні учні Римми Литвиненко грають на найбільших сценах Дніпра – у філармонії, органній залі. І викладачка не припиняє пошук талановитих музикантів.

Окрім викладацької діяльності, музикантка влаштовує благодійні концерти, є оргнізатором та автором проєкту “Флейта крізь віки” від бароко до сучасності та веде особистий блог, де пропонує зануритись у світ музики.

Читайте також: Дніпряни – срібні призери міжнародних змагань із бальних танців «South of England Championship»