Site icon Телеканал «ДніпроTV»

“Руський мир” в Україні очима волонтера зі США

Війна очима закордонних волонтерів. На лінію фронту Бред Гендріксон з США прибув, аби на власні очі побачити жахіття російського вторгнення. Возить у прифронтові міста гуманітарну допомогу і фільмує злочини окупантів. Цього разу побував у Бахмуті і побачив, як місто просто стирають з лиця землі. Окупанти без упину обстрілюють ракетами місцеві школи, будинки та гуртожитки. По цивільним летять ракети, авіація та залповий вогонь. Як живуть місцеві під постійними обстрілами?

Приліт за прильотом – і так без упину. Як окупанти лізуть на Бахмтут Бред побачив на власні очі. Раніше чоловік займався гітарами – тепер возить гуманітарку у прифронтові міста. І все це під постійними обстрілами… Місто накривають артилерією, градами та фугасними бомбами.
Та попри прильоти, місцеві намагаються жити нормальним життям. Готувати їжу, пестити тварин.

Окупантам байдуже що руйнувати. Гатять по всьому місту без розбору. Стріляють по будинках, лікарнях, школах… Міста і селища знищують вщент, а люди змушені ховатися від обстрілів по підвалах та під’їздах. Осколки нерідко влучають у цивільних.

Прошиті кулями автівки, вирвані шмати будинків, метрові вирви від фугасних бомб. Так виглядає Бахмут та селища навколо міста.

Понівечені будинки – відібрані життя. Волонтер зі США побачив на власні очі наслідки обстрілів, чув польоти снарядів і разом з українцями переживає ті жахи, які принесло вторгненн рф.

Не війна, а геноцид, який влаштували росіяни — не має залишати осторонь нікого. Аби весь світ побачив що таке «руській мір».