Site icon Телеканал «ДніпроTV»

“Розумна” система вивозу сміття у Дніпрі: як цифрові технології допоможуть зробити місто чистішим

“Екологія-Д” впроваджує цифрові технології для оптимізації вивозу твердих побутових відходів. Тепер підприємство використовує онлайн-карту та відеонагляд за сміттєвозами у тестовому режимі.

Онлайн-карта дозволить оптимізувати роботу  з вивозу твердих побутових відходів та оперативно реагувати на скарги дніпрян. Карта доступна для працівників ТОВ “Екологія-Д”.

Технологія дозволяє в онлайн-режимі  змінювати маршрути сміттєвозів, здійснювати повний контроль за вивозом сміття. Застосунок працює і зі стаціонарного комп’ютера, і з телефону, що дозволяє диспетчеру працювати з будь-якої локаці.

“Онлайн-карта використовується диспетчерською “Екології-Д”. Це дозволяє онлайн змінювати маршрути, побачити скільки проїхала машина та де зробила зупинку.  Таким чином здійснюється повний моніторинг за вивозом ТБО” – зазначив заступник директора ТОВ “Екологія-Д” Олексій Курський.

Також підприємство розпочинає застосовувати відеоспостереження за сміттєвозами:“Екологія-Д” у тестовому режимі впроваджує функцію відеоспостереження за сміттєвозами. Зараз один з них оснащено трьома камерами, які передають картинку до диспетчерської в онлйн режимі. Ця функція дозволить покращити якість роботи груп, диспетчер одразу може оцінити рівень засмічення території, фіксувати порушення та несправності” – повідомив Олексій Курський.

Найближчим часом планується встановлення камер на всі сміттєвози компанії “Екологія-Д”.

Місто Дніпро продовжує активно впроваджувати цифрові технології у всі сфери міського господарства. Так у місті презентували додаток D-Transport,що дозволяє слідкувати за рухом громадського транспорту. Диспетчерський центр працює цілодобово та здійснює управління рухом 1 100 автобусів, 180 трамваїв та 130 тролейбусів.