Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Розпорядок дня та раціон: для учасників Університету третього віку проводять лекції зі здорового способу життя

Як правильно харчуватися, яким спортом можна займатися та що потрібно робити, аби жити довго – про все це розповідають в Університеті третього віку на лекціях зі здорового способу життя. Одну з таких них відвідав черговий по місту Артем Нідєлько.

«Це одна з найпопулярніших лекцій в УТВ. Вони проходять 2 рази на тиждень, і з початку року пройшло вже близько 100 таких занять. Кожну лекцію відвідувало близько 50 наших слухачів. Ці лекції дуже корисні, оскільки вони дозволяють нашим слухачам дізнатися найголовніше – як бути здоровішим», зазначив директор департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики ДМР.

Пані Наталія – переселенка із Сєвєродонецька. У квітні минулого року переїхала до Дніпра разом з чоловіком. Про Університет третього віку дізналася 2 тижні тому. Поговоривши з чоловіком, вирішили не гаяти часу і одразу записалися на лекційні заняття.  Далі в планах – заняття з китайської гімнастики «Плейстик».

«УТВ – це просто моя віддушина. Мені тут дуже цікаво. По-перше, я належу до людей третього віку, по-друге, тут дуже активні та позитивні люди, цікаві лекції. Мені дуже імпонують лекції щодо правильного способу життя, правильного харчування і через мій вік, і через мої знання. Нам розповідають про те, як правильно побудувати свій розпорядок дня, як правильно підібрати собі раціон, що можна, а що ні, як це діє на наш організм. І всі ці знання я використовую, тому що я дуже уважно ставлюся до свого здоров’я, мені хочеться жити довго та весело», – говорить учасниця УТВ Наталія Дубова.

Проводить лекції зі здорового способу життя викладачка Анастасія. Вона вже давно зацікавилася тим, як підтримувати здоров’я, жити комфортно та завжди бути активною і позитивною. Приклад брала зі своєї прабабусі, яка прожила 99 років і завжди була сповнена сил та енергії. Також знання брала з різноманітних книжок та лекцій українських й англомовних лекторів, тож тепер ділиться набутим досвідом з іншими.

«Звичайно, наші слухачі все знають – як харчуватися, як займатися спортом. Моє завдання пояснити більш детально, як жити. І це все можна зробити в сучасних реаліях. На лекції розказую про харчування, про сон, як правильно генерувати емоції. Тому що зараз такий час, коли наші емоції беруть гору над нами, я розповідаю, як якісно балансувати і жити класно, ділюся інноваційним досвідом з 21 сторіччя, розказую як живуть інші країни. І їм це цікаво. Хтось з них питає, що краще для серця, хтось для харчування, хтось питає чим займатися. Тобто вони питають все, що їх турбує і на що вони не можуть знайти відповідь в загальному житті», – говорить викладачка Університету третього віку Анастасія Гарбузюк.

Загалом на кожну лекцію по ЗОЖ приходить близько 50 людей. Бажаючих звісно більше, проте кількість вираховувалася відповідно до того, скільки осіб у випадку тривоги може вмістити в собі бомбосховище Центральної бібліотеки, де й проходять заняття.

Читайте також: Сьогодні у Дніпрі громадський транспорт курсуватиме зі змінами